Trnavská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Modra

V riešení
meno
Marek Kostal 26. marca 2023

Dobry den,
dnes som odprevadzal dieta na autobus a isiel som aj s mladsim synom. Kedze byvame na Trnavskej ulici a odprevadzame deti na autobus na zastavku Partizanska. Ako prevhadzame okolo Mlsnej Lienky a ubytovni U Hastera. Uz sa nam tam niekolkokrat stala velmi neprijemna udalost kvoli parkovacim autam ako aj autam ktore tam idu zaparkovat pretoze tam pracuju. V prvom rade kvoli parkovacim autam musime ist po ceste, co je velmi neprijemne kedze niekto auta v snahe obist odbacajuce auta do lava obiehaju a neberu ohlad nato,ze tam moze ist chodec a zaroven sa mi dnes stalo,ze auto iduce z mesta, preslo priamo v krizovatke cez dve plne ciary a zaparkovalo priamo pred nami. Tato situacia zacina byt neunosna a az zivot ohrozujuca. Poprosim a riesenie.Vopred dakujem, Marek Kostal

28. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Vašim podnetom sa budeme zaoberať a odpovieme čo najskôr.

S priateľským pozdravom
MsÚ Modra
28. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozumieme Vašej problematike a ako uvádzate vo svojom podnete, zvýšenú frekvenciu pohybu chodcov v tejto časti evidujeme hlavne v skorých ranných hodinách, kedy mnohí rodičia dochádzajú s deťmi na priľahlú autobusovú zastávku Partizánska, z bytoviek na Trnavskej ulici.

Riešeniu tejto problematiky v danej oblasti, ako aj samotnej bezpečnosti chodcov, sa zaoberáme už dlhšie. Vzhľadom na fakt, že predmetné pozemky v danej lokalite nie sú vo vlastníctve mesta Modry, sú naše možnosti na promptné vyriešenie tejto situácie limitované.

Mesto Modra sa bude ďalej zaoberať Vašim podnetom, pričom sa budeme snažiť nájsť spoločné riešenie aj s dotknutými vlastníkmi tak, aby sa zabezpečila bezpečnosť chodcov, ktorá je v našom prvoradom záujme.

Ďakujeme.

S priateľským pozdravom
MsÚ Modra
31. marec 2023

Marek Kostal

Dobry den, dakujem za odpoved a som rad,ze sa tym mesto zaobera. A uvazovali ste vytvorit alternativny prechod na protilahlej strane, kde predpokladam,ze mesto vlastni pozemky v krizovatke. Cize by ludia z chodnika presli na ostrovcek v krizovatke a potom presli nasledne po prechode na opacnu stranu? Ano boli by tam tri prechody ale zaprve, nebolo by treba riesit nieco s vlastnikmi. Dal by sa skultirnit cely priestor a este by som navrhoval kvoli bezpecnosti dat kovove zabrany aby auta prichadzajuce od VUM nemohli prejst cez dve plne ciary a zaparkovat U hastera alebo vedlajsej restauracie...
Prajem prijemny vikend.

S pozdravom,
Marek Kostal
02. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Vaše doplňujúce informácie k tejto problematike.

Na zváženie prichádza aj takáto alternatíva, ktorá však opätovne prináša vyriešenie otázok niektorých vlastníckych vzťahov a samozrejme by sa takéto riešenie dotklo samotného usporiadania celej križovatky štátnej cesty II/502 a II/504, pričom priľahlé komunikácie a cesty sú vo vlastníctve Bratislavského samosprávneho kraja.
Mesto Modra bude v tejto veci kontaktovať príslušné inštitúcie s cieľom nájsť riešenie na danú problematiku.
Ešte raz ďakujeme za Váš podnet a iniciatívu k tejto veci.

S priateľským pozdravom
MsÚ Modra

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.