Ihličnatý strom v havarijnom stave

Zodpovednosť za riešenie: Modra

V riešení
meno
nika 24. augusta 2016

Pravidelne a viac a viac nakláňajúci ihličnatý strom patriaci lesom Modra. Hrozba padnutia na verejnú komunikáciu. Lokalita stromu pri Vila Anna, nachádzajúca sa nad Informačným centrom.

09. september 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetný strom nie je vo vlastníctve a ani v správe Lesov Modra. K dnešnému dňu Mesto Modra a ani Lesy Modra neevidujú žiaden podnet alebo žiadosť ohľadne tohto stromu.
Strom nie je súčasťou verejnej zelene, ale nachádza sa na pozemku, ktorý je priľahlý k Vile Anna a je užívaný jej obyvateľmi. Pracovníci mesta a Lesov Modra vykonali na mieste obhliadku so zistením, že strom je mierne naklonený v smere prevládajúcich vetrov inak je ozelenený na prvý pohľad pôsobí zdravo bez vonkajších známok poškodenia. Keďže sa strom nachádza na pozemku, ktorý nie je voľne prístupný, mesto vyzve užívateľov pozemku, aby mu bolo umožnené opätovne preveriť zdravotný stav a statickú bezpečnosť stromu.


M. Gavorník, zástupca primátora
10. september 2016

nika

Dovoľte mi, aby som sa ako blízka suseda predmetného stromu vyjadrila k danej problematike. Pred niekoľkými rokmi pri riešení otázok stromov v tejto lokalite sa do riešenia zapojili hlavne lesy Smolenice a lesy Modra, ako vlastníci problémových stromov a to i na súkromných parceliach. Preto je zaujímavé, že zrazu daný strom nepatrí k žiadnym lesom. Daný strom denne vidím a áno, zdá sa, že ide o zdravý strom. Avšak podľa jeho výšky, váhy i sklonu, ako aj faktu, že je obrastený brečtanom, nemyslím si, že je bezpečný. Dovoľte mi pripomenúť, že ide o ihličnan s plytkými koreňmi. Ak zoberieme do úvahy počasie a jeho sklon, je len otázkou času, kedy padne. Nakoľko sa mi zdá, že jeho náklon je nebezpečný pre verejnú komunikáciu, kde denne sa združujú obyvatelia i majetky ľudí, ako napr. osobné automobily verím, že toto riešenie nevezmete na ľahkú váhu a zvážite aj bezpečnosť a tento fakt. Aby sme potom nemuseli riešiť škody či zodpovednosť mesta. S úctou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.