SNP-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Modra

Vyriešený

kontajner na separovaný zber plastov je po víkende neustále preplnený. včera bol mimoriadne silný vietor, ktorý obsah nádoby rozfúkal. poprosím prehodnotiť zvýšenie počtu kontajnerov na separovaný zber na dva kusy. ďakujem.

05. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto je od novembra minulého roku v rokovaní s Organizáciou zodpovednosti výrobcov, ktorá financuje nakladanie so separovaný odpadom, ohľadne úpravy počtu smetných nádob. Veríme, že do konca mesiaca dôjde k podpisu dodatku zmluvy a budeme môcť navýšiť počet smetných nádob na plast, tak ako nám bolo prisľúbené.

Ing. Kristína Čechová, referent ŽP, MsÚ
06. jún 2019

jaro

Dobrý deň. Je Jún. Počet nádob je nezmenený. Nový termín je prosím aký? Ďakujem.
07. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
bohužiaľ, v dôsledku odstúpenia od zmluvy Organizáciou zodpovednosti výrobcov, ktorá financuje separovaný zber, došlo k posunu termínu realizácie zámeru, navýšenia zberných nádob na separovaný odpad. Mesto už uzavrelo zmluvu s inou Organizáciou zodpovednosti výrobcov s ktorou vyrokovalo navýšenie počtu smetných nádob. Prvý júlový týždeň bude na sídliskách umiestnených prvých 10 ks 1 100 l kontajnerov na plasty, kovy a tetrapaky.
Vami popísanú situáciu môžu v prvom rade ovplyvniť samotní obyvatelia. Pri analýze smetných nádob na sídliskách sme zistili, že v žltých nádobách na plasty, kovy a tetrapaky sa nachádza 27% odpadu, ktorý tam nepatrí. Dôsledkom toho je, že sú smetné nádoby preplnené a uletujúci odpad znečisťuje okolie stojiska.


Ing. Kristína Čechová, referent ŽP, MsÚ
12. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
počet separačných nádob v tejto lokalite bol navýšený.

Ing. Kristína Čechová, referent ŽP, MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania