Komenského-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Modra

Uzavretý
meno
Stanislava Černáková 02. júna 2020

Či by bolo možné dať hojdačku na strom, ktorý máme pred bytovkou. Samozrejme vieme, že strom patrí mestu tak sa s touto prosbou obraciam na Vás. Je to klasická malá hojdačka pre malé deti (nosnosť do 50kg) a je určená vyslovene pre deti. Veľa krát sa zdržujeme práve pred vchodom bytovky s deťmi,kde sa bicyklujú, korčuľujú, naháňajú a pod. Ihriská ešte stále nenavštevujeme vzhľadom na situáciu, ktorá nastala nie len v Modre ale celosvetovo.  Hojdačku by sme na zimu samozrejme schovali dnu, keďže je to sezónna záležitosť.

09. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať. Odpovieme čo najskôr.

S priateľským pozdravom

Alena Červenková
asistentka zástupcu primátora
MsÚ Modra
18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ešte raz ďakujem za Váš podnet.

Čo sa týka suchých konárov, ďakujem za informáciu a strom necháme ošetriť.
Pokiaľ ide o umiestňovanie hracích prvkov vo verejnej zeleni, mesto sa musí držať prísnych pravidiel, ktoré nastavujú určitú mieru bezpečnosti pre návštevníkov a užívateľov týchto hracích prvkov. Tieto pravidlá sú zhrnuté v zákone č. 371/2019 o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov ktorý vstúpi do platnosti od 1.1.2020. Umiestnením hojdačky by mohlo dôjsť k poškodeniu predmetného stromu a taktiež strom nie je z bezpečnostných dôvodov vhodný a bezpečný na umiestnenie hracích prvkov. Preto sú v mestách zriaďované detské ihriská. Vo vzdialenosti do 200 m vzdušnou čiarou od Vášho bydliska sa nachádzajú hneď tri detské ihriská. Uzavretie detských ihrísk je dočasné a má zabezpečiť aby nedochádzalo z hygienických dôvodov k združovaniu väčších skupín detí. Toto opatrenie je dočasné a všetci veríme, že už onedlho bude možné využívať tieto zariadenia v plnom rozsahu ako v minulosti.
Mesto Modra Vám takýto súhlas dať nemôže, lebo ide o necertifikovaný hrací prvok, ktorý nie je možné umiestniť do verejných priestorov.

Ďakujeme za pochopenie

S priateľským pozdravom

Alena Červenková
asistentka zástupcu primátora
MsÚ Modra

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania