Harmónia-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Modra

Uzavretý
meno
Oskar 10. septembra 2020

Dobrý deň,
chcem poukázať na problém so 4-kolkármi, napr. PK555FB ktorí sa preháňajú a túrujú svoje načipované motory po panskom chodníku, hádam každý deň. Je to nenormálne hlučné a jazdia rýchlo. Chodia od Okružnej ulice od rešt. Bowling dole okolo troch novopostavených víl a ďalej panským chodníkom a vyjdú pri Mereme. Určite to vadí všetkým čo bývajú v okolí pretože ten hluk je na infarkt.
Toto tu v Harmónii v lese nemá čo robiť. Mám iba zvukový záznam a ten sa nedá priložiť, preto prikladám ilustračný obrázok.
ďakujem.

11. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Vašim podnetom sa budeme zaoberať a odpovieme čo najskôr.

S priateľským pozdravom

Alena Červenková

asistent zástupcu primátora
Mesto Modra
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ešte raz ďakujeme za Váš podnet.

Veľa záleží od posúdenia, kde dotyčný jazdí s takouto švorkolkou. Pokiaľ je štvorkolka vybavená EVČ, tak ide o vozidlo spôsobilé na jazdu po pozemných komunikáciách. Určitá časť panského chodníka (napr. od Širokého po Bowling) je účelová komunikácia, kde má právo s takouto štvorkolkou jazdiť. Otázny je zvuk motorky, avšak technický stav môže posúdiť štátna polícia. Tak isto, pokiaľ budú jazdiť po lesných pozemkoch ,tak porušujú zákony, ktoré sú v pôsobnosti štátnej polície. V každom prípade, ak bude mať v budúcnosti podozrenie na protiprávne konanie, odporúčame volať štátnu políciu na čísle 158. Mestská polícia má právomoc zastaviť a riešiť takéto vozidlo len v prípade, ak jazdí na miestach, kde je to zakázané dopravným značením, v prípade jazdy po lesných pozemkoch zastaviť a odovzdať PZSR.

S priateľským pozdravom

Alena Červenková

asistent zástupcu primátora
Mesto Modra

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.