Bartalosova-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Linda 16. novembra 2020

Obrovský a nebezpečný problém tohto mesta sú túlavé psy, v posledných mesiacoch sa cez mesto nekontrolovateľne presúva množstvo takýchto psov.Z mesta kým som sa presunula s dieťaťom do školy na ulicu ČSA sme sa stretli so 7mimi takými psami rôznej veľkosti.Zdrziavaju sa pri bloku Bartalosova pri rómskom bloku vedľa mestského úradu,pred školou ČSA a často vbehnu aj do areálu školy kde pobehujú medzi malými deťmi.O Tom že sú na sídlisku či v centre mesta to je samozrejmosťou.Je to nebezpečné keďže sú neočkované,každý vie že sú z osady alebo z Debradskej ,dancky atď.nikto s tým nič nerobí,ale dokedy?kým niekomu neublížia? Minulý týždeň takto utekala mamička s malým dieťaťom a kričala o pomoc,naháňali ju tuluvé psy-biely a hnedý veľký asi ako vlčiak,brechali po nich.Tu už ide o život!!!

18. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, prijali sme vašu sťažnosť a preposlali na vybavenie Mestskej polícii, ktorá zabezpečuje odchyt túlavých psov. Ďakujeme za Váš podnet.

Ing. Henrieta Tóthová, kancelária primátora
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujem za podnet- považujeme ho za opodstatnený. Mesto realizovalo odchyt túlavých psov na základe zmluvného vzťahu s dodávateľom , ktorý si však svoje povinnosti neplnil a tak došlo k ukončeniu zmluvného vzťahu. Následne sa realizoval výber nového dodávateľa a v týchto dňoch už došlo k uzavretiu zmluvy, kde sa odchyt psov ako aj odvoz psov z karanténnej stanice bude vykonávať pravidelne. Veríme, že takáto situácia sa už nebude opakovať.

PhDr. Jana Kovácsová- mediálny odbor Mestský úrad Moldava nad Bodvou
29. december 2021

Karolína

Bartalosova-túlavé zviera-pes

Na Bartalošovej ulici je problém s túlavými psami, ktoré zjavne žijú v bytovke našich spoluobčanov. Počas dňa ohrozujú chodcov na chodníku, cyklistov aj autá. Je len otázka času, kedy tu dôjde k nešťastiu. Po chodníku už nie je možné bezpečne prejsť, nehovoriac aj o znečistení okolia bytovky psími výkalmi.Situácia sa zhoršuje, z pôvodného počtu dvoch psov je ich už minimálne šesť. Prosím kompetentných o riešenie vzniknutej situácie.
29. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Podnet evidujeme a riešime ho. Dočasne nastal problém u firmy, ktorá zabezpečuje odchyt psov v našom meste kvôli preplneným kapacitám . Firmu denne urgujeme. Situáciu však nepodceňujeme a budeme ju riešiť operatívne . V piatok 7.1.2022 sa uskutoční odchyt tejto svorky psov. Následne sa bude realizovať odchyt v celom meste.
Kto? Mestská polícia
Kedy? v priebehu mesiaca

Štefánia Vitézová- odborný referent environmentálnych činností , Mestský úrad
25. marec 2024

Linda

Bartalosova-túlavé zviera

Prosím o riešenie problému s túlavými psami,dennodenne stretavam túlavých psov,tentoraz to ale boli dvaja vlčiaci a neskôr sa pridali ďalšie 3 veľké plemená,no a pekne vo svorke sa premávali okolo základnej školy na Čsa a.potom šli smerom do centra mesta.Je to ohrozenie detí a aj ostatných obyvateľov mesta,týmito voľné žijúcimi neočkovanými zvieratami.
25. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Mesto problematickú situáciu so psami monitoruje. Minulý týždeň, 28. marca bol realizovaný odchyt psov na Budulovskej ulici. V priebehu tohto týždňa bude prebiehať osvetová akcia pred ZŠ na ulici ČSA príslušníkmi MsP a zamestnankyňou MsÚ. Akcia bude zameraná na upozorňovanie majiteľov psíkov, že psíci musia byť na vodítkach, v opačnom prípade bude pes odobratý s pokutou. Taktiež je v blízkej budúcnosti plánovaná kastračná akcia.

Tomáš Fülöp, mediálny úsek
MsÚ Moldava nad Bodvou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.