Svätého Rócha-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Vladimír Graban 12. marca 2021

Minulý rok bola v tejto lokalite urobená povrchová úprava rozbitej cesty penetračným makadamom za čo sme všetci vďačný. Avšak následný kamienkový posyp je pre túto lokalitu absolútna katastrofa. Stala sa z toho neskutočne prašná poľná cesta, ktorá znižuje úroveň života nie len tam bývajúcich obyvateľov, ale keďže ide o obľúbenú lokalitu, tak aj ostatných obyvateľov mesta, hlavne mamičiek s malými deťmi, ktoré po každom prejazde auta, či závane vetra musia svojim deťom prekrývať dýchacie cesty. Pokiaľ by v tejto lokalite uvzsr vykonal meranie prašnosti, tak výsledok by bol jednoznačne, že tak vysoká prašnosť závažným spôsobom ohrozuje zdravie obyvateľov. Veríme, že v krátkom čase bude posyp odstránený. Ďakujeme.

12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, považujeme ho za opodstatnený a snažíme sa ho riešiť. Ako v podnete spomínate , cieľom rekonštrukcie bola povrchová úprava komunikácie technicky aj finančne menej náročnejším riešením penetračným makadamom v hrúbke 60 mm. Nadmernú prašnosť cesty spôsobuje technológia, ktorou bola táto úprava povrchu zrealizovaná. Dodávateľ vykonaných prác Bitunova s.r.o nás však ubezpečuje, že zametaním uvoľnených kamienkov by sa postupne prašnosť mala znížiť. Cesta však bola dokončená v zimných mesiacoch a s jej intenzívnejším čistením sme mohli začať až teraz- čo sa už uskutočnilo v 14.týždni tohto roku . Veríme, že sa nám týmto
opakovaným postupom podarí časom eliminovať nadmernú prašnosť, ináč by sme boli nútení riešiť dočasne problém obmedzením vjazdu áut.

Ing. Eva Tóthová- odbor investičných činností, Mestský úrad Moldava nad Bodvou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania