Debraďská-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Štefan 20. apríla 2021

Dobrý deň.
Sú prosím tie túlavé psi niečí majetok? Sú začipované?
Pohybujú sa voľne bez náhubku, resp. obojku.
Funguje odchyt psov?

22. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Problematika túlavých psov na území mesta Moldava nad Bodvou je dlhodobý a stále pretrvávajúci problém. Dôvodom je hlavne nezodpovednosť majiteľov psov, ktorí si síce zabezpečia psa, ale vôbec sa nestarajú o jeho očkovanie, čipovanie a nezabezpečujú mu ani celkovú starostlivosť, ktorú pes potrebuje. A tak dochádza k tomu, že sa psy potulujú po meste, bez dozoru. Zistiť však majiteľa túlavého, nezačipovaného psa je veľmi problematické a represívna stránka, teda postih majiteľa psa je komplikovaný.
S odchytom túlavých psov v meste a ich následným umiestnením do karanténnej stanice bol ešte začiatkom tohto roka problém. Dôvodom bolo to, že firma zmluvne zabezpečujúca odchyt sa dostavila pre psov niekedy až po troch mesiacoch aj napriek tomu, že bola včas vyzvaná. Karanténna stanica tak bola plná a nebolo možné odchytávať ďalších psov.
Z uvedeného dôvodu bola zmluva s touto firmou ukončená a 1.februára 2021 sa uzavrela nová zmluva . Nový dodávateľ tejto služby je schopný zrealizovať odchyt do 48 hodín od telefonického nahlásenia a zároveň zobrať už umiestnených psov z karanténnej stanice. Veríme, že takto sa situácia s túlavými psami v rámci mesta Moldava nad Bodvou zlepší. Prispieť však k tomu musia aj majitelia psov svojím zodpovednejším prístupom.

Michal Gamráth_ náčelník Mestskej polície , Moldava nad Bodvou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.