Nová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Štefan 20. novembra 2021

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, či pred kvetinárstvom NIKA nie je možné krátkodobo parkovať, kým si človek zabehne napr. do školských potrieb, pekárne...atď.
Už sa mi párkrát stalo, že po mojom naozaj krátkodobom návrate rozhorčený majiteľ kvetinárstva vybehol a surovo ma odháňal so slovami "nech vypadnem, nech sa už sem nevraciam a pod. Po takomto nepríjemnom zážitku už do toho kvetinárstva ani len nevkročím. Jedná sa naozaj o súkromný pozemok, kde je možné zastaviť len zákazníkom kvetinárstva? Podotýkam, že vstup na parkovisko je zamedzený už od cesty natiahnutou retiazkou. V školských potrebách je zásielkovňa a ak si chcete odniesť tam väčší balík, tak nie je kde zaparkovať. Podľa katastrálnej mapy prístupová cesta na parkovisko kvetinárstva je majetkom mesta a nie súkromným.

30. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Parkovisko je na súkromnom pozemku a podmienky jeho užívania určuje majiteľ v súlade s platnou legislatívou.
Prístupová cesta je vo vlastníctve mesta a nie je možné svojvoľne zabraňovať jej užívaniu. V čase preverovania vášho podnetu už nebola uzavretá retiazkou.
Podmienky kde a ako je možné zastavovať a stáť na cestnej komunikácii upravuje § 23 až § 25. Zákona č. 8/2009 - Zákon o cestnej premávke Zz.
Posúdenie či sa jedná dovolené státie a zastavenie alebo o obmedzenie premávky a zamedzenie vstupu na parkovisko závisia od konkrétnej situácie a nie je možné ich generalizovať a posúdiť z tohto podnetu. V prípade porušenia ( z jednej alebo druhej strany) sa prosím obráťťe na políciu.

PhDr. Jana Kovácsová- mediálny odbor, Mestský úrad
Michal Gamráth náčelník , Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania