Smetisko na každom kroku

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Gabriel Hamros 15. apríla 2015

Vážený pán Primátor, ako Váš volič a občan toho mesta sa na Vás obraciam s prosbou o riešenie hrozivého a nechutného stavu s odpadom v okoli Tesca, a tiez za poliklinikou na jedinej turistickej spojnici rekreacneho strediska Pod Kopcom s Podhorskou ulicou. Vzniká tu ohnisko smetísk, ktoré sa dennodenne rozširuje, a nikto si s našimi neprisposobivými občanmi nevie dať rady. Som si vedomí, že za tento stav nemožete Vy a ze máte po nástupe do funkcie veľa upratovania, avšak nemozem sa uz dalej pozerat ako skupina ludi (so zdravými rukami a nohami), ktorý v čase kedy mi pracujeme na ich dávky, robí z mesta smetisko a neposkytuje obcanom tohto mesta ziadnu protisluzbu. Casto sú títo iba sporadicky nasadzovaný najme na viditelných miestach, bez adekvátnej kontroly ich práce, kvality a mnozstva, a stretávat ich iba pobehovat vo farebných vestách či diskusných kružkoch opretých o metly a lopaty. Nejde o ziadne výhrady voci konkrétnemu etniku, i ked niet pochýb, ktorá menšina má na tomto probléme najväčší podiel. Pýtam sa vsak dokedy budeme toto vsetkým neprisposobivým tolerovat, nehladiac na farbu pleti, vierovyznanie, ci statnu prislusnost.Pýtam sa preco nemozme za to ze sa im nasou prácou skladáme na dávky a zivobitie ocakávat minumálne takú protisluzbu aby bol v meste vsade poriadok a aby nerobili sami bordel..., pýtam sa preco nie je mozné zabezpečiť ich efektivnu a nekompromisnu kontrolu pri výkone aktivacnych prac. Nepoznam presne kompetencie mesta pri aktivačných prácach, ale tieto by mohli byť zamerané striedavo aj na lokality na základe podnetov obcanov. V prílohe pripajam par fotiek zo spominaneho useku, na zivo je to este omnoho horsie, a zial aj zo dne na den. Fotiek je omnoho viac, ale vsetky by sa sem hadam ani nepomestili, treba to raz vidiet na zivo, a napovie to o vsetkom. Myslim ze práve slusná pracujuca vacsina by mala nastavovat pravidlá spoluzitia obcanom, ktorý mozu normálne fungovat a zit práve vdaka nasej práci, a stanovit jednoznacne pravidlá a hrubu ciaru neprisposobivým obcanom, za ktorú nepojdu. Ak to neurobime teraz, neskor uz bude neskoro. Je pre mna nepredstavitelne a nepripustne, aby sme takýmto ludom stale ustupovali a dovolili im svojim neprisposobivým zivotným stýlom zneprijemnovat náš každodenný zivot, odpocinok, zivotné prostredie, okolie, prirodu a mesto, .... Nieco také ako tu v Moldave som nevidel, naozaj uz davno nikde a to vela cestujem. Rád sa k Vám pripojim, ak si najdete cas na miestnu obhliadku, pricom sa rád porozprávam o mozných rieseniach, ci mojim prispevkom k danej problematike. ....Ide o elementárne právo kazdeho slusného ci pracujuceho obcana "vacsiny" na slusný a pokojny zivot, kde neprisposobivý element musi byt vyvodený k zodpovednosti za svoje činy, ich náprave, a normálnemu spolunažívaniu.

17. apríl 2015

Oliver Kovács

Možno by nebolo zlé zverejnovať plán prác pracovníkov malých obecných služieb tak ako to robia iné mestá na Slovensku. Občania by mali lepší prehľad o udržiavaní čistoty a poriadku v našom meste.
03. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet, o čistotu sa starajú aktivační pracovníci priebežne pod vedením koordinátorov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a za účasti pracovníčky Adriany Biľovej, vedúcej oddelenia starostlivosti o zeleň.

Henrieta Tóthová, sekretariát primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania