Chýbajúce smetné koše

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Štefan 19. júna 2015

Dobrý deň.
Už pred časom som na sociálnej sieti písal p.primátorovi ohľadne chýbajúcich smetných košov pred bytovkou na Námestí mieru 17,18,19. Smetné koše boli svojvoľne odmontované niekoľkými obyvateľmi týchto vchodov, vraj kvôli neporiadku okolo nich. Odvtedy tam smetné koše nie sú. Napriek tomu, že vedenie mesta o tomto probléme vie, nič sa od toho času nevyriešilo. Poprosil by som namontovať tieto smetné koše naspäť a zabezpečovať ich pravidelné vyprázdňovanie, alebo odmontovať prázdne držiaky aj s betónovým základom.
Ďakujem.

01. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Radi by sme Vás informovali, že dňa 26.06.2015 bola na Mestský úrad doručená písomná žiadosť o odstránenie smetných košov na Námestí mieru 17,18,19 od správcu bytov BodvaTel s.r.o. z dôvodu, že niektorí obyvatelia tieto koše využívali na odkladanie komunálneho odpadu často aj v igelitových sáčkoch a pod., hoci tieto smetné koše mali slúžiť na odkladanie drobného odpadu. Žiadosť obsahuje písomné hlasovanie obyvateľov za odstránenie smetných košov. Prázdne držiaky budú odmontované.

Monika Héczey, referentka
01. júl 2015

Štefan

Ak považujete takéto riešenie za systémové, tak je to veľmi žalostné. Najprv sa nedovoleným spôsobom odstránia smetné koše, ktoré sú majetkom mesta, po mojom nahlásení sa rýchlo urýchlene spíše akési podivné hlasovanie, kde sa podpíšu aj obyvatelia, ktorí nie sú vlastníci bytov a smetné koše sa majú odmontovať. Neviem si predstaviť ak by všetci obyvatelia Moldavy zvolili takýto postup a začali by miznúť veci, ktoré niekomu vadia napr. lavičky, detské ihriská atď. Má takéto riešenie (nakladanie s majetkom mesta) vôbec oporu v nejakom VZN? A koľkí skutoční vlastníci vlastne podpísali takéto hlasovanie? Bola to nadpolovičná väčšina skutočných vlastníkov?
A ešte niečo k tej žiadosti zo strany BodvaTel s.r.o.. Napísať žiadosť s dátumom vopred na žiadosť niekoho je naozaj silná káva. A ešte to zverejniť na nástenke vchodu a vyvolať tak dojem naliehavosti. Kto požiadal BodvaTel o takúto službu? Bola takáto žiadosť vznesená ne domovej schôdzi?
S pozdravom.
19. marec 2016

občan

Ak sa tam dával smetný kôš, tak vtedy to vlastníci bytov podpísali, že s tým súhlasíme? Lebo ja o tom neviem, žeby to niekto podpisoval z vlastníkov bytov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania