Chodník pre cyklistov aj peších do Budulova

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Rasťo 19. septembra 2015

Nakoľko Budulov je mestká časť Moldavy,už dávno mal byť vybudovaný chodník pre peších aj cyklistov.Kompetentný poslanci zamyslite sa,tý čo sedíte v mestkom parlamente už zopár rokov......

05. október 2015

imrich ikrenyi

Máte pravdu: pre bezpečnosť budulovčanov už dávno mal byť vybudovaný aj chodník, aj cyklotrasa. Pre exekúcie v predošlom volebnom období bol finančný problém zabezpečiť chodník aj cyklotrasu aj po prípadnej spoluúčasti eurofondov a mesta. Boli sme radi, že popri zabezpečení bežného chodu mesta bol realizovaný chodník medzi KD a kostolom. V tomto volebnom období doporučila budulovská komisia výstavbu cyklotrasy medzi železničným priecestím a Budulovskými rybníkmi na rok 2016. Na tento rok sme odsúhlasili výstavbu chodníkov pre Budulov vo výške 30 000 E. Verte mi, že na to dohliadnem, ale upozorňujem, že budem preferovať chodníky v samotnom Budulove. V tomto čase prebieha realizácia stavebnej dokumentácie a výberové konanie. Súčasne prebieha oprava komunikácií po realizácii výtlakovej kanalizácii na ceste ku starému mlynu a na Mokraneckej ceste. S úctou: Ing. Imrich Ikrényi, poslanec za MČ Budulov.
09. október 2015

Rasťo

Myslím,že chodník medzi Budulovom a Moldavou je veľmi doležitý...treba urobiť všetko,aby sa konečne zrealizoval...a stal sa skutočnostou,nie iba víziou...
30. december 2015

Odpoveď samosprávy

Realizáciou chodníka, či už pre cyklistov alebo pre peších medzi Moldavou nad Bodvou a Budulovom, by sme určite uspokojili veľkú časť občanov z Budulova ako aj iných ľudí z okolia. Pôvodný projekt cyklotrasy „Historická vínna cesta na bicykli“, má trasovanie na úseku – Jasov, Debraď, Moldava nad Bodvou, Mokrance, Buzica a ďalej so smerovaním na Maďarsko. Tento projekt nebol podporený z Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika 2007 – 2013 a nebol podporený ani z iných prostriedkov EÚ. V prípade schválenia zámeru realizácie chodníka by bolo treba pripraviť projekt chodníka či už pre cyklistov alebo pre peších medzi Moldavou nad Bodvou a Budulovom, a to najmä z dôvodu majetkového vlastníctva pozemkov, dodržanie ochranného pásma od štátnej cesty III. triedy, zachovanie ochranného pásma inžinierskych sietí ako aj dodržanie podmienok vlastníkov inžinierskych sietí, samozrejme je potreba zapracovania do Územného plánu. Čiže táto požiadavka na realizáciu chodníka má určitú administratívnu potrebu a náležité schvaľovacie procesy, ale prvoradý je schváliť zámer na MZ. Ďakujeme za Váš podnet.

Ing. Waldemar Vislay, odd. výstavby
04. december 2017

Odpoveď samosprávy

Realizácia chodníka alebo cyklotrasy medzi Moldavou nad Bodvou a Budulovom v blízkej budúcnosti nie je plánovaná, zatiaľ je to iba v štádiu príprav a možnosti uskutočniteľnosti, príp. iných alternatívnych trás, resp. aj zabezpečenia financovania z iných ako mestských zdrojov.

Ing. Waldemar Vislay. vedúci výstavby a územného rozvoja

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania