MHD nie pre každého

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

Vyriešený
meno
Alena 02. septembra 2016

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, prečo na Terasu, ktorá je od terminálu vzdialená asi v meste najďalej a žije tu veľa dôchodcov aj detí, nemá chodiť MHD, keď obyvatelia Terasy platia dane tak ako ostatní obyvatelia mesta a teraz majú byť znevýhodnení.
Vopred ďakujem za odpoveď.

07. september 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Moldava nad Bodvou zaviedlo tzv. "pravidelnú autobusovú dopravu" v meste predovšetkým z dôvodu zrušenia niekoľkých autobusových spojov, ku ktorým došlo po spustení prevádzky Terminálu integrovanej dopravy /TIOP/. Tieto spoje zároveň vykonávali aj funkciu prímestskej dopravy (tzn., že autobus prichádzal ku školám a aj na parkovisko na námestí Mieru (pri Kakaši), odkiaľ pokračoval na Terminál.
Dňa 5. 9. 2016 bola spustená pilotná, t.j. skúšobná linka, označená číslom "1" na trase: Moldava nad Bodvou - mesto (Terminál) cez Rožňavskú ulicu, smerom ku Z.Š. - ČSA, na Sídlisko Mier, cez námestie Budovateľov späť ku škole, po Školskej ulici na námestie pri OD Billa a späť na východziu stanicu - Terminál. Spoje sú nastavené tak, aby boli prispôsobené príchodom, resp. odchodom vlakov v dopravných špičkách. Túto službu mestu zmluvne poskytuje spol. eurobus a.s.. Cestovné náklady určuje platná tarifa a v rozsahu našej tarifnej vzdialenosti (na 1 spoj je to 4,9 km) je to nasledovné:
1. Jednosmerné základné cestovné – 0,50 €
2. Jednosmerné základné cestovné z čipovej karty – 0,44 €
3. Jednosmerné zľavnené cestovné – 0,30 €
4. Jednosmerné zľavnené cestovné z čipovej karty – 0,26 €
5. Občania nad 70 rokov – 0,30 €
Cestovný lístok si cestujúci zakúpi priamo u vodiča autobusu v hotovosti alebo prostredníctvom čipovej karty. Ak čipovú kartu nemáte - vybavíte si ju na autobusovej stanici v Košiciach.
Následný cestovný lístok v prímestskej autobusovej doprave je pri platbe čipovou kartou zlacnený o 0,10 €.

Autobus tzv. "pravidelnej autobusovej dopravy" je označený žltou tabuľou so znakom mesta, číslom linky a názvom východiskovej a nácestnej zastávky v zmysle vyhlášky.
Ak sa preukáže záujem občanov o túto platenú službu, ak občania pravidelnú autobusovú linku budú využívať, mesto má záujem spustiť ďalšiu linku, do ktorej by bola zahrnutá aj Terasa, prípadne Budulov. V súčasnosti je vítané podávať podnety, týkajúce sa názvov, polôh zastávok, príp. pomenovania spoja za účelom skvalitnenia tejto služby.




Ing. Monika Al Aliová, odd. územného plánovania.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.