Námestie Ľ. Štúra-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Moldava

V riešení
meno
Diana 13. mája 2019

Dobrý deň prajem, obraciam sa na Vás s podnetom. V posledných dvoch mesiacoch je nepohnute odstavené osobné motorové vozidlo značky daewoo na námestí Ľudovíta Štúra č. 9-10 v Moldave nad Bodvou. Miesta sú vyhradené na parkovanie a nie na odstavenie pokazeného auta. Keďže odstránenie "vraku" patrí do kompetencie príslušných správnych orgánov, tak touto cestou dávam podnet na začatie konanie v uvedenej veci. Verím, že podnet bude v zmysle platných právnych predpisov v stanovenej lehote vybavený. Ostávam s pozdravom.

14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia pôjde preveriť vaše oznámenie ohľadom odstaveného motorového vozidla na ul. Ľudovíta Štúra 9 – 10. Ak ma uvedené motorové vozidlo EČ nejedná sa o vrak vozidla

Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené skúmať platnosť technickej či emisnej kontroly. Vozidlá s EČ, ktoré nemajú platné tieto kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci štátnej polície, resp. dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo (EČ) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.
Uvedené vozidlo je riadne zaparkované na parkovisku, ma EČ, platnú EK, TK a nebráni cestnej premávke.

Jozef Grác
Náčelník MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.