Neudržiavané podchody na nám. M. R. Štefánika

Zodpovednosť za riešenie: Myjava

Vyriešený
meno
Marián Orávik 22. júla 2015

Obchodné domy od Polygón pasáž vyššie (a najmä ich podchody) sú v dezolátnom stave. Je tam bordel, špina, roky neumyté výklady, opadané omietky, murivo, pospejované, pomočené... Nedivím sa, že im odtiaľ nájomníci, obchodníci a zákazníci utekajú...

Je to ale aj zlá vizitka pre mesto. Pár metrov od centra, na hlavnej "promenáde", priamo oproti štvor-hviezdičkovému hotelu Štefánik a Myjavskej veži to vyzerá ako niekde v nejakej cigánskej osade... Daný stav dlhodobo znižuje kvalitu prostredia pre obyvateľov mesta, ako aj pre všetkých návštevníkom a turistov.

Neplánuje mesto využiť svoje zákonom dané kompetencie a zjednať nápravu?

22. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Ďakujeme Vám za podnet, máte úplnú pravdu. Preveríme možnosti a budeme Vás informovať o postupe riešenia tejto situácie. Minimálne podchody sa budú dať riešiť, s prevádzkami a obchodmi v súkromnom vlastníctve to bude ťažšie.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
05. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Dnes sa uskutočnila podrobnejšia obhliadka všetkých Vami spomínaných podchodov v centre mesta. V nasledujúcich mesiacoch má byť spracovaný projekt na komplexné vyriešenie tejto časti tak, aby to vyzeralo kultúrnejšie, dalo sa to podstatne lepšie udržiavať a korešpondovalo to s úpravami budov na protiľahlej strane námestia. Platí to, že stĺpy budú očistené od zvyškov plagátov a po predložení projektu budú oslovení jednotliví vlastníci objektov, s ktorými sa pokúsi samospráva nájsť spoločnú reč v riešení tohto problému. Čiže celkové riešenie potrvá dlhšie, ale pracuje sa na tom. Ak budú nejako nové konkrétne informácie, sprístupníme ich.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
05. august 2015

Marián Orávik

No tak to je super správa. Už keď som to zadával, tak mi bolo jasné, že to to nebude ani za týždeň, ani za mesiac... Toto je taký podnet za niekoľko iných podnetov. Aj tých vchodov je niekoľko... Ale aj tak si myslím, že by sa s tým niečo malo spraviť, lebo už je to na hanbu.

V prvom rade by to asi malo byť v záujem tých majiteľov obchodov, aby tie svoje budovy nejako skultúrnili a udržiavali. Ale keďže sa to doteraz nedialo a nedeje, tak je asi naozaj potrebné, aby sa do toho zaangažovalo aj mesto.

Inak okrem tých oplieskaných a posprejovaných múrov atď. je v tých podchodoch problém aj v tom, že ak to tam niekto pomočí, tak tam smradlavá mapa moču na asfalte páchne mesiace, keďže tam neprší... Podobný problém majú ale aj vo vyspelejších krajinách. Vymysleli tam na to takéto vtipné riešenie ;-): http://beneathblindfold.com/city-walls-designed-to-crack-down-on-public-urination/
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Aspoň to spomínané očistenie stĺpov v podchodoch od plagátov bolo tento týždeň zrealizované a na tieto miesta boli vylepené informácie o oficiálnych výlepových plochách v meste.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania