Blatová cesta Turá Lúka

Zodpovednosť za riešenie: Myjava

Vyriešený
meno
Martina 21. októbra 2015

Dobrý deň, chcem iba upozorniť na už doslova neúnosnú situáciu na ceste Turá Lúka (mnohí nadávajú, ale asi sa nikto neozýva, lebo tento problém je už dlho a riešenie minimálne). Človek vydrží veľa hlavne pre dobrú vec, ale...
To že v lete bolo všade prachu, to sa akosi ešte dalo vydržať, ale teraz v tomto sychravom počasí sa všetko blato čo je na ceste rozmočí a cesta doslova pláva v blatovej vode, čo je neskutočne šmykľavé a nebezpečné ako pre autá aj pre peších. Je jasné, že to "oškrabkávanie" najväčšieho blata nie je dostatočné. A to nehovorím o oprskaných fasádach a všetkého okolo... Auto za každým prejazdom cez T.Lúku musíme umývať, je to hrozné, to sa naozaj nedá tá cesta poriadne umyť umývacím autom alebo hadicami s vodou vymyť každý deň to blato? Ďakujem.

21. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Túto záležitosť i ďalšie spojené s úpravou rieky v Turej Lúke sme už riešili a preverím aj Váš podnet.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
21. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Dnes bol realizátor prác na rieke v časti Turá Lúka znova upozornený na nedostatky pri čistení komunikácií. Zástupca dodávateľa reagoval, že niekoľkokrát denne cesty čistia svojim vozidlom, blato zoškrabujú aj ručne, čo je síce pravda, ale očividne to nestačí. Naviac tento úsek je v posledných týždňoch najviac zaťažený stavebnými prácami a je aj najviac náročný. Je tu trojnásobná frekvencia stavebných vozidiel oproti hornému úseku. Takisto sme opätovne urgovali aj čistenie chodníkov, máme prísľub, že to zabezpečia. Informáciu dopĺňajú aj podklady zo spoločnosti Brantner, ktorá zametá pre spoločnosť Combin 3-krát týždenne úsek od predajne s elektrom po Padelky. Od Padelkov po cintorín už majú iného dodávateľa prác, ktorý si u spoločnosti Brantner žiadne čistenie neobjednal. Firma Combin, ako realizátor celého projektu, dvakrát požiadala Brantner o vyčistenie celej Turej Lúky po cintorín.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
22. október 2015

Martina

Dobrý deň,
ďakujem, že ste zareagovali na môj podnet, verím tomu, že to nie je ľahké pri tomto počasí a charaktere práce ktorá sa robí udržať cestu a chodníky v akom takom stave, ale už to bolo naozaj nebezpečné. Ja osobne som na ceste na tom blate dostala autom šmyk, chodí tam veľa áut a je veľa blata, takže čistenie - zametanie (chápem asi správne, že to by malo byť dôkladnejšie) 3krát za týždeň je asi dosť málo... cesta by sa mala umývať podľa situácie na ceste... Viem, že sú tam stále pracovníci čo zoškrabú najväčšie blato, ale ani toto asi nie je dostatočné. Navyše momentálne je najhoršia situácia asi pri futbalovom ihrisku a pri družstve ako je Koliba (v zátačke kde rozbíjajú kameň) a tam prečo nezametajú cestu? Píšete, že aj sami denne čistia cestu svojim vozidlom, áno ale je to malinký stroj, ktorý len nasucho zametá a nezdalo sa mi to dostačujúce, navyše neviem, ale vždy som ho videla len v úseku predajne Elektro a školy.
Každopádne budem veriť, že sa situácia zlepší, že na to mesto bude viacej dohliadať a upozorňovať realizátora na tieto nedostatky. Ďakujem.
22. október 2015

Martina

A inak ďakujem za takýto kladný prístup a rýchle jednanie z vašej strany :)
25. október 2015

Slavomír Londák

Vyjazdené koľaje, bahno a prach v ul. Záhrady, Turá Lúka

Dobrý deň, chcel by som touto cestou upozorniť na kritickú situáciu v ul. Záhrady (časť Turá Lúka), ktorá vznikla na základe vývozu zeminy z koryta rieky Myjava do Padelkov. Situácia sa stáva pre obyvateľov neúnosnou - v letnom období obrovská prašnosť, v období zrážok sa ulica stáva jedným veľkým "bahenniskom". Ďalším problémom sú vyjazdené koľaje. Komunikácia nebola naprojektovaná na takú záťaž, akej je teraz vystavovaná. Následkom tohoto je značne poškodená - vytvorili sa koľaje, v niektorých prípadoch viac ako 30 cm hlboké čo má za následok, že sa komunikácia nedá dostatočne vyčistiť. V tejto chvíli máme problém dostať sa autom do vlastného domu (č.d.133) - neopatrnou jazdou môže prísť k poškodeniu vozidla.Dúfam, že tento podnet bude vyriešený ku spokojnosti všetkých zainteresovaných.
02. november 2015

Slavomír Londák

Dobrý deň, musím konštatovať, že do tejto chvíle (7 dní po zverejnení môjno podnetu) nenastala žiadna reakcia zo strany kompetetných prcovníkov (ani zo strany mesta, ani zo strany realizátora stavby). Aj toto je prístup k riešeniu podnetu občana, ale vôbec nesvedčí o tom, že má niekto záujem o riešenie tohto problému.. S.Londák
03. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Váš podnet, pán Londák, bol hneď po zaslaní do systému odkazprestarostu.sk odstúpený oddeleniu regionálneho rozvoja, ktorého pracovníci komunikujú s realizátorom stavby v Turej Lúke. Prakticky niekoľkokrát týždenne sú nedostatky súvisiace so stavebnými prácami na rieke so zástupcami dodávateľa prác konzultované, boli zasielané písomné upozornenia realizátorovi a riešilo sa to aj na kontrolných dňoch. Čo sa týka cesty, máte pravdu, pod vplyvom veľkej premávky stavebnej techniky dochádza k poškodzovaniu komunikácie, ktorá bude musieť byť po skončení projektu opravená. V prípade ďalších otázok môžete svoje podnety zaslať aj priamo na Oddelenie reg. rozvoja, Ing. Bunčiaková, e-mail: [email protected].

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
01. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

Nedostatok je už dlhší čas odstránený, ale tu sme to nenapísali. Takže všetky hlavné práce na rieke Myjava v časti Turá Lúka boli ukončené, komunikácie už nie sú znečistené a v časti do Padelkov bola poškodená vozovka nahradená novou cestou.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.