Parkovanie vrakov áut na parkovisku na Hurbanovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Myjava

Vyriešený
meno
Viera Michalcová 13. júla 2018

Na parkovisku už niekoľko rokov je odstavené auto bez EČV.
Nejaký čas bolo s EČV a na Mestskej polícii vedeli majiteľa.
Vedľa neho asi pred pol rokom pribudlo auto s EČV.

17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň želám!

O týchto vozidlách vieme a riešenie nie je vôbec jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Podľa aktuálnych informácii z Mestskej polície Myjava je vrak bez čísla predmetom súdneho konania a v podstate nie je v silách mestskej polície to nejako popohnať. Druhé vozidlo - Ford Puma - má české EČV a mestská polícia nemá zákonnú možnosť zistiť majiteľa, keďže ide o vozidlo zo zahraničia. Okrskár oba vraky eviduje, no nik z tu bývajúcich nevie povedať, komu patrí ten český Ford. Zrejme bude mesto musieť práve pre takéto prípady riešiť zmluvu s odťahovou službou, ktorú doteraz nemalo.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
17. júl 2018

Viera Michalcová

Je to smutné, že sa to nedá riešiť.
Máme nedostatok parkovacích miest. Čo ak vraky budú pribúdať ?
17. júl 2018

Marián Orávik

V Brne mi odtiahli prakticky nové auto (na značnách - slovenských - a nikoho pritom predpokladám nezaujímalo, kto je majiteľom toho auta) len preto, že zametali ulicu a chceli ju pozametať aj pod mojim autom. A keď som chcel auto späť, tak som si preň musel ísť a zaplatiť odťahovku a ešte aj pokutu za to, že som mal zaparkované zrovna tam, kde oni chceli zametať ;-) (nahodili tam pár dní predtým prenosné značky, zákaz parkovania - zametanie - ktoré som si nevšimol...)

A na tu niekto X rokov blokuje svojim bezprízorným vrakom bez ŠPZ parkovacie miesto ostatným ľuďom, ktorí by to parkovacie miesto radi využívali na ten účel na ktorý to parkovacie miesto bolo vytvorené (ak by tam ten niekto takto nepochoval svoj vrak).

"Zrejme bude mesto musieť práve pre takéto prípady riešiť zmluvu s odťahovou službou, ktorú doteraz nemalo."

Ďakujem za odpoveď, ale nepochopil som z nej, či to teda niekto z MsÚ má ambíciu vyriešiť, alebo nie, ak áno tak na aký časový horizont to asi tak vidí. A kto konkrétne má tento prípad na starosti - koho sa na to môžem ísť keď tak opýtať.

Ďakujem za odpoveď.
18. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Marián, skús sa s tým zastaviť u pána náčelníka Mestskej polície Myjava a u zástupcu primátora, pána Tomiča. Riešili to aj na porade a zatiaľ som mal k dispozícii len tie informácie, ktoré som v odpovedi uviedol. Čo sa týka otázky pani Michalcovej, čo ak budú vraky pribúdať, tak oni sa skutočne z času na čas objavujú v rôznych častiach mesta. Väčšinou sa však podarí majiteľa vylustrovať a situáciu vyriešiť. Tu je to skomplikované tým, že v prípade vozidla bez EČV je toto predmetom súdneho konania. A iný prípad je, ak má vozidlo stále platnú EČV. Tu zákon hovorí o jeho dočasnom umiestnení na špeciálne parkovisko, kde musí rok stáť. Takéto parkovisko však Myjava nemá a nemajú ho ani oveľa väčšie mestá. V tom prípade by mal byť postup asi taký, že samospráva požiada dopravný inšpektorát o zistenie majiteľa a ten ho upozorní na stav vozidla. Ak do určitého termínu vozidlo neodstráni, požiada zasa obvodný úrad o preverenie technického stavu vozidla. Ten vyzve majiteľa o predloženie dokladov a ak to majiteľ nespraví, vozidlo policajti vyradia z cestnej premávky a následne z evidencie. A potom o tom informujú samosprávu. To platí samozrejme, ak je EČV slovenské. Aké sú možnosti, ak je EČV zahraničné, to zatiaľ neviem. Možno Ti poradia práve na mestskej polícii. Tá zmienka o možnosti uzavrieť zmluvu s odťahovou službou padla práve na spomínanej porade, ale znova je tam tá vec, že tie autá sa musia niekam umiestniť. Kam, to zatiaľ nemám ani len predstavu. Preto Ti odporúčam spýtať sa na to napríklad pána zástupcu.

Marek Hrin, Mestský úrad Myjava
21. jún 2019

Ján Hránek

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konečne po toľkých rokoch sa našiel spôsob ako sa tohoto vraku zbaviť. Stalo sa tak roku pána 20.6.2019 o 19,00 hodine.!!!!!!!!!!!!!!!
22. jún 2019

Viera Michalcová

Súhlasím, konečne je vrak preč ! Pribudlo jedno parkovacie miesto. Áut pribúda,
niektoré domácnosti majú viac ako jedno auto ! Do budúcnosti je treba uvažovať
o ďalších parkovacích miestach.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.