Viničky-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Michal Čúzy 05. októbra 2020

Na ulici Viničky sa nachádzajú 3 miesta so smetnými nádobami na komunálny odpad avšak iba 2 smetné nádoby na plasty. Pri vchode Viničky 13 chýba smetiak na plasty. Bolo by vhodné umiestniť miesto toľkých nádob na komunálny odpad aspoň 2 smetiaky na PLASTY. Plastov sa predsa produkuje najviac.

06. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadany podnet ktorý bol preposlaný NKS.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Nie všetky stojiská v meste majú nádoby na všetky druhy odpadu. Na Viničkách č.13 síce nie je nádoba na plast, ale pár metrov na obe strany sú nádoby na plast. Na č. 27, zase nemajú nádobu na sklo, ale je pri čísle 13.
Takto by sme mohli pokračovať ďalej. Stojisko na č.13 nie je ani prispôsobené na ďalšie nádoby a ak by sme dali nádoby vedľa, zaberieme ďalšie parkovacie miesta.
Ďakujem
S pozdravom
Ing. Marek Korec NKS

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
07. október 2020

Michal Čúzy

To je síce pravda, ale pre 14 vchodov dať 2 žlté smetiaky je žalostne málo. Bohužiaľ vedie to k tomu aby ľudia odpad neseparovali. Ak by ste aspoň jednu čiernu nádobu na komunálny odpad vymenili na existujúcom stojisku za žltú na plasty, tak by sa určite nič nestalo keďže plastového odpadu sa v dnešnej dobe produkuje najviac.Myslím že by ste kľudne mohli takto vymeniť aj dve nádoby. Prispelo by to k separovaniu odpadu a aj prírode.

S pozdravom
Čúzy
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Súhlasíme s vyjadrením Nitrianskych komunálnych služieb. Nepovažujeme za nutné, aby sa v danej lokalite pridával ďalší kontajner na plasty vzhľadom na to, že na adrese Viničky 3 sa nachádzajú 2 ks kontajnery na plasty a na stojisku Viničky 27 je 1 nádoba na plasty. Obyvatelia Viničky 13 môžu využívať tieto kontajnery, pešia dostupnosť je veľmi dobrá. Nie je zákonnou povinnosťou mesta, aby zabezpečilo kontajnery na triedený odpad na všetky stojiská.
S pozdravom
Mgr. Martin Pavelka
referent pre odpadové hospodárstvo
Mestský úrad Nitra
Odbor životného prostredia

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania