Nábrežie mládeže-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 28. októbra 2020

V Brezovom hájiku, popri chodníku od Chrenovej smer priechod pre chodcov na kruhovom (ten pravý chodník od Chrenovej) je jednak plný smetný kôš, už pár dní až z neho vypadávajú odpadky, hneď vedľa na neho, resp. naproti vľavo od chodníka sú vedľa 2 lavičiek smeti a potom ďalej na kruháč na pravej strane je ďalšia lavička a za ňou kvantum smetí i keď je tam smetný kôš - nitrianska klasika, spraviť krok s odpadkami navyše je ťažšie ako ich šmariť hneď za seba.

29. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadany podnet ktorý bol preposlaný NKS.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
29. október 2020

rado b.

Dakujem. Vsimol som si rano, ze ten odpadkovy kos je uz vyprazdneny, ale tie smeti pri vzdialenejsej lavicke tam este su. NKS zabezpeci upratanie, pride vsak coskoro nejaky dalsi vikend a opat to bude vyzerat podobne, bohuzial :(
22. november 2020

Jana

Podnet je vyriešený.
22. november 2020

rado b.

Diky za postreh. Tieto miesta boli vycistene dost skoro po nahlaseni podnetu. Avsak to miesto s lavickou a smetnym kosom vedla bolo znecistene tyzdne po nahlaseni. Je to miesto, ktore je oblubene na posedenie asi mladeze, mladych, kde po obcerstveni tam zostava po nich neporiadok.
23. november 2020

rado b.

Bol som sa zamerne pozriet dnes rano cestou do prace aj na tom mieste, kde ten neporiadok, smeti zostavali tyzdne po nahlaseni (blizsie ku kruhovemu pod Zoborom, vid foto), na rozdiel od toho miesta blizsie ku skole (prve dve fotky podnetu). Takze aj tu to bolo uz upratane, teda podnet je uz skutocne vyrieseny ;-). Ktovie kolko to takto vydrzi, lebo je to veru oblubene miesto na posedenie a popijanie, co potom aj vidiet v okoli - flasky, plechovky a pod. :(
23. november 2020

Jana

Súhlasím, aktivační pracovníci by mali Brezový hájik čistiť častejšie.
24. november 2020

rado b.

Ano, mohli by, ale to nie je riesenie, lebo kazdodenne sa neda cistit cele mesto. A stoji to znacne usilie a peniaze, ktore by mohli byt venovane na zmysluplnejsie veci. Problemom je, ze su to obyvatelia mesta, ktori ten neporiadok stale tvoria, vyhadzaju odpadky nie do kosa, ale na zem. Asi tak robia aj doma - smeti po dojedeni sup pod stol, gauc..., resp. doma za dverami bytov a branami domov pekny poriadok, ale vonku je to jedno :(
02. december 2020

rado

Nábrežie mládeže-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobry den, na konci oktobra som nahlasil tento podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/102977/nabrezie-mladeze-neporiadok-a-odpadky-neporiadok-vo-verejnom-priestranstve. V ramci neho islo aj o neporiadok pri lavicke zhruba v strede Brezoveho hajika, vedla ktorej je odpadkovy kos, ale ten dotycni spoluobytelia (chronicki znecistovaci) nepouzivaju. V novembri bolo toto miesto upratane, ale znovu je tam neporiadok, za lavickou aj v nedalekych krikoch, kde je pozostatok byvalej lavicky, tam asi mladez posedava, popija a nechavaju tam doslova bordel po sebe - vid foto. Jednym slovom neskutocne, absolutny primitivizmus! Toto miesto by mohlo byt nejako monitorovane s cielom prichytit tychto ludi a nejako potrestat - bud osobne hliadkou Mestskej policie, resp. osadenim fotopasce.
02. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet som opätovne zaslala samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čo sa týka Brezového hája a pod lokalít, na starosti to majú externé firmy, tzv. zelení, ktorí sa o túto lokalitu majú starať počnúc upratovaním a pod. Aktivační pracovníci to aj napriek tomu pár krát boli upratať, a však ako náhle sa to uprace je to tam ani nie po mesiaci späť.
Okolo malých smetných nádob dočisťuje NKS keď ich aj vynáša.
v prípade, že tam vidíte ľudí, ktorí to ta ´m znečisťujú a pod kľudne kontaktujte MsP, donekonečna sa takým ľuďom nemôže všetko odpúšťať.
Momentálne na Chrenovej začali prebiehať aj dobrovoľnícke akcie - upratovanie a pod.
AP sú obmedzené, ale aj napriek tomu sa snažíme upratovať aj keď ľudí čo robia neporiadok je stále viac a viac
Kto? SMS - Aktivačné práce

Mgr. Katarína Bedešová
03. marec 2021

rado b.

Dakujem za reakciu p. Bedesova. Prave ked ste ju napisali, tak v to rano cestou do prace som tam videl novy neporiadok, dalsie odpadky. A chcel som to sem pridat, no skor sa mi nepodarilo.
Do prace chodievam peso alebo na bicykli cez celu Chrenovu (z III, II., I.), tiez Brezovy hajik pod Zobor. Uprimne to co vidim po ceste, ten sialeny neporiadok je na porazenie. Absolutny hnus, problem sa nerozculit. Sam pravidelne po ceste zbieram flase (plast, sklo)+plechovky a hadzem do prislusnych kontajnerov. Tiez, ked som vide na pesej Kremnickej nejakych malych chlapcov, kolobezkarov, tak som sa im prihovoril s nadejou, ze ked skonzumuju to co prave jedli, pili, tak obaly skoncia v kosi, avsak asi casto to tak nebolo. Nikdy som nevidel nikoho, kto by prave smeti hadzal na zem, teda ze by som to mohol nejako priamo riesit. Napr. aj cestou MsP. Chcelo by to nejake dobre riesenie, mozno fotopasce a tak prichytit nejakych previnilcov, ktori by boli pravom potrestani a nasledne to aj zmedializovat ako vystrahu pre ostatnych. Pripadne aj mestski policajti by mohli byt v uliciach a zapojit sa do riesenia tohto problemu. Lebo je to nekonecny boj a neda sa spoliehat na dobrovolnikov, ktori by to mali cistit... S pozdravom Balaz
03. marec 2021

rado b.

TU este dalsie foto z toho rana
03. marec 2021

rado b.

TU este dalsie foto z toho rana

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania