Dolnočermánska-strom-nevhodne zasadený

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

sice nejde o chybajuci strom, nakolko tam je, ale o jeho umiestnenie. V case vysadby stromu asi cca 2 roky dozadu bol na jeho planovanom mieste bilboard, tak sa strom zasadil na kraj bilboardu. Je to stihly strom, avsak uz teraz je v kontakte s korunou vedlajsieho stromu, ktory tam bol skor. Nakolko bilboard bol odstraneny a uvolnilo sa miesto, mohol by sa strom presadit o par metrov viac vpravo a blizsie k chodniku na miesto povodneho bilboardu. Bolo by to mozne? Strom je relativne mlady a vitalny. Prospelo by to nie len povodnemu stromu ktoremu narusa priestor pre rast, ale zaplnil by aj prazdne miesto po bilboarde, kde asi mal byt zasadeny. Dakujem

26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Životné prostredie .
Prajem pekný deň

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
02. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, súhlasíme s Vami, že strom nebol veľmi šťastne zasadený, Mesto tento strom nesadilo. Zrealizovala som tvaromiestnu obhliadku, ktorá potvrdila, že sa jedná o strom - hrab obyčajný stĺpovitý Carpinus betulus ´Pyramidalid´, ktorý bude mať stĺpovitý tvar, nepôjde do šírky, tak obidva jedince aj brestovec, ktorý je poblíž, by mali tú vzájomnú vzdialenosť tolerovať, prispôsobiť sa a prežiť. Nebudeme strom presádzam vzhľadom na špecifickosť druhu a aj skutočnosť, že koreňový systém už prechádza z balu do pôvodného terénu. Do voľného priestoru, kde bol bilboard zasadíme nový strom a celkovo výsadbu zahustíme, aby plnila izolačnú funkciu.
Prajem pekný zvyšok dňa

Ing. Ľudmila Šterdasová
Odbor ŽO
Mestský úrad Nitra
02. december 2020

Miloš

Ďakujem za odpoveď. Porovnaval som s odrastenymi brestovcami na druhej strane cesty, ktore maju viac rokov ako tieto a tiez sirsiu korunu. Nechavam vsak rozhodnutie na odbornikoch. Hrab, ak si dobre pamatam bol sadeny len dva roky dozadu.
20. december 2020

Miloš

Podnet vyrieseny, doplni sa vysadba. dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania