Zlievarenská-Nebezpečný pes

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Jaroslav Neumann 26. novembra 2020

Majiteľ používa na ochranu vnútorných priestorov firmy psa,ktorý je nebezpečný pre okoloidúcich.Na rohu sa často zastaví,postaví sa na zadné nohy a šteká.Chýba tam na oplotení ostnatý drôt a môže cez plot vyskočiť von a napadnúť toho,kto sa tam práve nachádza.Má majiteľ povolenie na takéto zabezpečenie majetku?Je v evidencii príslušných orgánov?Ďakujem

02. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Životné prostredie .
Prajem pekný deň

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Nitra nevydáva povolenia na zabezpečenie súkromného majetku psom. Na danej adrese je evidovaný v evidencii psov pes rasy doberman.

S pozdravom

Ing. Jana Königová
referent pre poľnohospodárstvo
04. december 2020

Pavol Daniš

Dobry deň. Na ochranu svojho majetku používam psa nakoľko to nieje zákonom zakázané a nepotrebujem na to žiadne povolenie tak ako ďalších x tisíc psov chovaných na dvoroch. Pes je riadne prihlásený, začipovaný, zaočkovaný, má svoje riadne chovne miesto a do dnešného dňa nikoho nenapadol, nepreskocil plot a ani neušiel! Pes má výcvik podla Slovenského skúšobného poriadku výcvik BH SK, ako aj skúšku SVV1. Riadne navstevujeme vycvikove treningy v Kynologyckom klube. Odmietam preto označenie že ide o nebezpečného psa.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania