Lomnická-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 11. apríla 2021

Rád by som sa spýtal na plochu popri ceste Lomnická, vedľa ZŠ Nábrežie mládeže, resp. oproti novému bytovému domu (BD), ktorý stojí na pozemku bývalých záhradok. Ide o plochu, kde bol kedysi trávnik, avšak už dlhší čas sa tam nejako pracuje. Bolo to rozkopané, robilo sa tam niečo, neviem či to súviselo s výstavbou toho BD. To, čo vidíme aktuálne je finálna podoba tej plochy? Alebo sa to plánuje definitívne zrekultivovať, zatrávniť, aby to konečne aj normálne vyzeralo? Ďakujem za odpoveď.

12. apríl 2021

rado b.

Fotky z tohto podnetu boli nafotené koncom pracovného týždňa. Dnes ráno cestou do práce som si všimol na tejto ploche pravdepodobnú zmenu... ako keby sa tam cez víkend pracovalo, povrch viac zrovnaný, i keď nejaké vyjazdené koľaje a menšie jamy zostali, lepšie to vyzerá. Možno sa to konečne po dlhom čase dokončuje, zaseje sa tráva a...
16. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o preverenie Stredisku mestských služieb nakoľko oni majú v správe danú plochu .
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
04. máj 2021

Monika

Ten kto to mal dat do poriadku sa na to vykaslal. Su tam kamene, nevyrovnana plocha atd. Treba zvalcovat a vysadit travu.

A dobre by bolo skontrolovat aj chodniky okolo ktore su tiez pokrivene - dlazba.
04. máj 2021

rado b.

Celá výstavba nového bytového domu (BD), vrátane vonkajších prác, mala, má následky na svojom okolí (napr. aj popraskané obrubníky, cesta dostala tiež zabrať tými nákladnými autami a tonami navážaného materiálu, znečistené okolie atď.) A ťahá sa to šialene dlho. Dalo by sa o tom veľa písať, rozprávať, ľudia, ktorí sa tu pohybujú denne vedia. Otázka, kto a kedy vráti toto miesto do normálneho stavu? Tu podnet upozorňujúci na dôsledok výstavby BD nahlásený pred mesiacom: https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/111565/lomnicka-nadbytocny-dreveny-stlp A stĺp tam stále stojí! Plocha, na ktorú som upozornil týmto podnetom je "rozrýpaná" mesiace a stále to nie je dokončené. Kto je prosím za toto zodpovedný? Otázka na mesto, SMS. Mal to robiť investor BD, súvisí to s výstavbou BD? Aktuálne minulý týždeň tu robili cestu a po týchto prácach sú na tejto ploche vyjazdené nové koľaje... Nemá to konca veru...
25. máj 2021

rado b.

Vyzerá, že "jdeme do finále" a po mnohých, dlhých mesiacoch sa dostane plocha okolo nového bytového domu do normálu, pôvodného stavu. Plocha vedľa cesta, areálu školy sa pomaly už aj zelená, tráva rastie.
Po výstavbe zostáva ešte tento stĺp pri plote školy - https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/111565/lomnicka-nadbytocny-dreveny-stlp Od nahlásenia prešli pomaly 2 mesiace... A zostávajú aj otázky, kto mal riešiť túto plochu, veľmi dlho rozrýpanú, na ktorú sme sa aj s celým okolím stavby museli tak dlho pozerať. Kto bol prosím za toto zodpovedný? Otázka na mesto, SMS. Mal to robiť investor BD, súvisí to s výstavbou BD?
24. jún 2021

rado b.

Plocha sa ako-tak zazelenala a tým pádom to bude asi aj vyriešený, i keď trávnik je dajaký riedky, no snáď časom sa to nejako spraví...
Avšak nezodpovedané od kompetentných zostali otázky publikované vyššie (4.5. a 25.5.), t. j. kto mal riešiť túto plochu, veľmi dlho rozrýpanú, na ktorú sme sa aj s celým okolím stavby museli tak dlho pozerať. Kto bol prosím za toto zodpovedný? Otázka na mesto, SMS. Mal to robiť investor BD, súvisí to s výstavbou BD?
A tento stĺp pri plote školy, ktorý to tam skrášľuje veľmi dlho, snáď bude do zimy preč ;-) https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/111565/lomnicka-nadbytocny-dreveny-stlp
24. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme označili za vyriešený, avšak zároveň sme kontaktovali samosprávu s prosbou o reakciu na Váš komentár.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania