Výstavná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 20. apríla 2021

20. marca som na Výstavnej ul., neďaleko smetných košov, kde je aj komunitné kompostovisko, zaregistroval neporiadok po oreze kríkov, aj nejaké vrecia s odpadkami. O 2 dni som komunikoval s mestskou poslankyňou, prostredníctvom ktorej to bolo nahlásené, predpokladám, na mestské služby s tým, že to bude upratané. Týždeň prešiel a nič sa nestalo, preto som písal pani poslankyni znovu a znovu to bolo nahlásené na SMS a znovu potvrdenie, že to bude odpratané. Prešli ďalšie týždne a keď som bol vysypať do uvedeného kompostoviska bio odpad, tak som zaregistroval zmenu - zmizli vrecia s odpadom, ale ostatné tak ako to bolo pred mesiacom. Neviem čo treba spraviť, ako postupovať, aby bol nejaký podnet vyriešený??? Prvých 5 fotiek je dnešný stav, posledné dve na porovnanie z 20.3.

20. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Životné prostredie .
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
21. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o odpadky sa postaralo SMS a však zvyšok ako vývoz kôp a haluzín je v zodpovednosti ŽP a nie SMS
Kto? SMS

Mgr. Katarína Bedešová
21. apríl 2021

rado b.

Aha, ďakujem za vysvetlenie rozdelenia kompetencií práce na MsÚ a SMS za odpratanie vriec s odpadom. To, aby občan nahlasoval podnety na viaceré oddelenia a obrnil sa trpezlivosťou, kým to bude zrealizované. I tak mi však nejde do hlavy, že keď niekto orezával kríky, tak po sebe zanechal taký neporiadok, nedokončil prácu poriadne. S takým niečím sa bohužiaľ stretávam :( Takto by to daní pracovníci, či už z firiem, ktoré to robia pre mesto, alebo priamo pracovníci mesta, robili aj v prípade, že by sa jednalo o ich domácu prácu, domov?
21. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ja som Vám napísala odpoveď za SMS, že naša časť bola vykonaná a za ŽP Vám odpovedia kompetentní. Podnet bol zaslaní a každý si má robiť tú časť práce, ktorá mu prináleží. A pokým kríky orezala firma, má si to po sebe aj upratať a na to sú tiež kompetentní čo to majú kontrolovať a upozorniť ich.
Kto? SMS

Mgr. Katarína Bedešová
21. apríl 2021

rado b.

Za odpoveď aj vysvetlenie ešte raz ďakujem. Nevedel som, že kompetencie sú takto rozdelené. Ani neviem, že čo robí externá firma, čo pracovníci mesta podľa oddelení, a keď robí externá firma, kto z mesta ich prácu kontroluje a preberá. Bohužiaľ pri viacerých veciach, podnetoch, ktoré som nahlasoval (v minulosti - roky ešte mailom, necelý rok priamo tu na odkazprestarostu) príp. veciach verejných, ktoré v meste registrujem, sa stáva, že práca nie je spravené dôsledne, alebo trvá dlhé týždne až mesiace. Taká je moja skúsenosť. Ešte raz ďakujem, aj za pochopenie.
S pozdravom Baláž
23. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet vyriešený 21.04.2021.

Štefan Lančarič, OŽP
23. apríl 2021

rado b.

Ďakujem pekne za finalizáciu riešenie podnetu!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania