Svätoplukovo námestie-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Michaela 16. júna 2021

Nechcem byt zla ale uz ma fakt nebavi sledovat tieto kazdodenne zrazy bezdomovcov na pesej zone! Tie lavicky nie su urcene pre ich byvanie. Sedia tam 24h denne. Spravte s tym prosim nieco neda sa to pozerat a uz vobec sa neda citit ten smrad.

30. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie MsP.
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
13. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Aj ľudia bez domova majú svoje práva a nie je ich možne len pre ošumelí zovňajšok vykázať z verejného priestranstva. Takéto bezdôvodné konanie by mohlo byť považované za obmedzenie osobnej slobody. Príslušníci mestskej polícii denne vykonávajú kontrolu pešej zóny. Zákon mestskej polícii ani Policajnému zboru SR neumožňuje postihovať ľudí bez domova za sedenie na lavičkách na pešej zóne, pokiaľ iným spôsobom nenarušujú právne predpisy. Tie však počas prítomnosti hliadok mestskej polície porušujú ojedinele, a to zväčša iba osoby, v pokročilom štádiu opitosti. Preto ak občan spozoruje protiprávne konanie hociktorého občana radi privítame spoluprácu spôsobom, že ihneď zavolá na telefónne číslo mestskej polície č.159 aby vyslaná hliadka mohla bezodkladne vykonať opatrenia na zamedzenie protiprávneho konania a aj osobu pokiaľ sú dôvody z miesta vykázať.

S pozdravom

Mgr. Erik Duchoň
náčelník
Mestskej polície v Nitre

S pozdravom Cok Steinemannová
21. júl 2021

Martin

Pán náčelník Msp prepáčte ale Vaším príspevkom len potvrdzujete to ako sa každodenne vyhýbate zodpovednosti za tento stav. Toto je už neúnosné. Tieto osoby denno denne znečisťujú verejný priestor. Rovnako porušujú VZN a denno denne od rána až do hlbokej noci na pešej zóne na verejných priestranstvách požívajú alkohol. Svojím neprístrojným správaním slušným ľuďom znepríjemňujú chcílw ktoré sa rozhodnú tráciť na pešej zóne. Oproti minulosti keď tu hliadka Msp bola skoro nonstop je stav hliadok v starom meste a ich pohyb po pešej zóne žalostný. Autá na pešej zóne jazdia ako na bežnej ceste. Toto je výsledkom Vašeho opomínania vlastných povinností.
22. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet som opätovne preposlala samospráve.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. august 2021

Lujza

Pán náčelník MsP, prípajám sa a potvrdzujem oba príspevky ohľadom verejného ne-poriadku na pešej zóne a Svätoplukovom námestí ako aj v ďaľšej lokalite obsadenej bezdomovcami a to parčík pred Mestským kúpeľom a priznám sa tiež ma zarazila Vaša odpoveď. Som zmätená, lebo vykonávanie fyziologických potrieb na verejnosti niekedy priamo na lavičke nie je priestupkom? Zanechanie špiny a odpadkov ako fľaše, plechovice a zbytky stravy pod či na lavičkách nie je priestupkom? Obťažovanie ľudí žobraním a vulgárne vykrikovanie po nich, ak sa nepristavia nie je priestupkom? Príďte sa pozrieť do tejto lokality a verím, že na ktorúkoľvek lavičku si nesadnete, lebo Vám to nedovolí zápach a spomínané znečistenie. A ktorou trasou prosím chodia príslušníci MsP, keď sa napr. každý piatok večer na námestí pri divadle opíjajú mladiství rovno pred Vašimi kamerami ? Keď autá parkujú denne na námestí pri reštaurácii Cupolla na zákaze státia. Keď opití spoluobčania nadránom cestou z barov na Mostnej poškodzujú verejný majetok a rušia nočný kľud? Som daňový poplatník tohto mesta a žijem a pracujem v Starom meste celý život, žiaľ necítim sa tu už bezpečne a podľa Vašej odpovede sa na tom asi nič nezmení. Spomenul ste obmedzovanie osobnej slobody a čo naša osobná sloboda? Nie je touto nečinnosťou MsP, obmedzená? Vážim si prácu bezpečnostných zložiek a majú môj obdiv. Ak sú vymedzenia, ktoré bránia konať, je vo Vašej kompetencií v spolupráci so samosprávou iniciovať zmenu a spomínané problémy riešiť.
P.S Tento podnet rozhodne nepovažujem za vyriešený.
13. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. október 2021

Ferenitko

Dobrý deň prajem. Dovolím si reagovať aj ja, resp podeliť sa o postreh. Určite nie som za obmedzovanie osobnej slobody, avsak pozorujem nárast počtu osôb a ich aktivít za posledný rok/rok a pol. V minulosti som hliadky v meste stretával častejšie. Za posledný rok sa presunuli uvedené osoby nie len na námestie ale aj smerom po Farskej ku kostolíku na vŕšku . Nakoľko cestu do škôlky s deťmi mávame počas dňa po tejto trase stalo sa manželke, že na ňu a 6 ročnú dcérou hulakal muž (lebo mu asi teda nie dostatočne poďakovala za jeho pozdrav a požehnanie k zdraviu a pod.) ako sa ma potom cítiť žena a dieťa? Rovnako tak sa ja mne stalo, že pri ceste zo škôlky mne chválili akú mám peknú dcéru. Hoc som chlap, aj sa som cítil ako sa dcéra zľakla a stisla mi ruku. Ja si ich upratať viem.... Potom nasledovala dlhá debata s dcérou a jej otázky prečo to ten pan povedal. Opakujem... Dcera chodí do školky a denne chodíme cez pešiu. Ďakujem
14. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania