Jelenecká-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Silvia 02. septembra 2021

Kazdoranna zapcha na jeleneckej smer dobsinskeho ulica.
Pred vyse dvoma rokmi sa hovorilo o vyrieseni problemu dopravnych kolon na jeleneckej/dobsinskeho ulici. Do dnesneho dna sa nic danym problemom neudialo. Poprosim o stanovisko, co ma mesti/vuc v plane.

Dakujem

06. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Dopravy. Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
06. september 2021

Katka

Ranne nervaky. Hroza. V Nitrianskych Hrnciarovciach (samostatna obec) sa stavaju stale nove byty/domy. Preco sa nejedna so samospravou Hrnciarovce, aby si vybudovali prejazd na Zlatomoravecku cestu a nezatazovali Jelenecku? Jeden sucasny prejazd zabarikadovali betonovymi platnami. Mal by sa presunut na cestu pri vstpe do obce !!! Situacia sa este zhorsi po odovzdani novej bytovky na Jeleneckej, oproti Inspektoratu. Povolujte stavat byty, neriesite infrastrukturu !!!
06. september 2021

Igor

Jelenecká-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobry den,

chcel by som sa spytat, ci sa planuje nejakym sposobom odbremenit doprava na Jeleneckej ceste. Hluk z cesty urcite prekracuje vsetky povolene limity, nakolko sa tam auta valia hore - dole cely den do noci. Nepocitam kamiony, nakladiaky... Stavaju sa tam nove obytne domy a auta tym padom budu len pribudat. Uvazuje sa nad moznostou napojit niektoru z ciest v Hrnciarovciach na Zlatomoravecku? Pripadne sucacne spojit Hrnciarovce so Zoborom cez Hornozoborsku v oboch smeroch? (Teraz tam je len jednosmerka v smere Zobor - Hrnciarovce). Myslim si, ze by bolo ferove, aby sa doprava rozdelila a neboli hlukom zatazeny len ludia co byvaju blizko Jeleneckej.

dakujem Igor
09. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ulice Dobšinského a Jelenecká sú definované ako cesty III. triedy, teda spadajú do vlastníctva - NSK (Nitriansky samosprávny kraj), správy - RSaUC NR (Regionálna správa a údržba ciest Nitra) a cestným správnym orgánom je Okresný úrad Nitra - OCDaPK a priamo zaúsťujú do okružnej križovatky pod Zoborom. V súčasnosti Mesto Nitra disponuje informáciami, ktoré sa týkajú priamo dotknutej okružnej križovatky, ktorá tvorí dopravný limit a podľa zistených informácií už v súčasnosti nespĺňa požadované kapacity v zmysle príslušných TP a STN vychádzajúc z nameraných hodnôt za Jún 2021. Predmetná dvojpruhová okružná križovatka spadá vo väčšine do správy SSC, tak ako je to vidieť i v doloženej prílohe (snímka - cestná databanka SSC). Skapacitnením - možnou zmenou organizácie dotknutej okružnej križovatky je možné docieliť zníženie každodenne tvoriacich sa dopravných kolón. Samozrejme ďalším faktorom, ktorý výrazne negatívne vplýva na dopravnú záťaž a smerovanie dopravy je nová výstavba. V súčasnosti je vo výstavbe stavba "Promenada Living Park" s ktorou súvisí výstavba viacerých stavebných objektov, čo má za následok i viaceré dopravné obmedzenia, čo má nadväzujúci vplyv i na dopravné zaťaženie širokého okolia. Mesto Nitra v rámci svojich kompetencií apeluje na urýchlenie výstavby a zníženie časovej náročnosti s cieľom eliminovať časovú dĺžku dopravných obmedzení.

Ing. Matúš Maruniak,
dodatočne poverený výkonom funkcie vedúceho odboru dopravy, MsÚ Nitra
10. september 2021

Peter

Dobry den, pripajam sa k diskusii nakolko byvame na Martinskej doline. Bohuzial si myslim, ze vystavba Promenada Park nejako vyrazne neovplyvnuje vytazenost Jeleneckej cesty. Problem je tu zjavny - obrovska vystavba v Hrnciarovciach a jedina pristupova cesta pre auta do mesta. Ine spojenia s mestom si podla potreby v Hrnciarovciach zabarikadovali, aby mali na ulici klud - ako to tu uz bolo v diskusii spomenute. Takze pokial sa neprepoja Hrnciarovce s mestom inou cestou ako Jelenecka ten problem tu bude pretrvavat.
10. september 2021

Silvia

Suhlasim, problem tu bol aj pred zacatim vystavby Promenada Park. Ako riesenie navrhujem diskusiu s obcou Nitrianske Hrnciarovce. Je nemyslitelne aby sa kvoli jednotlivcovi (syn starostky obce) zabarikadovala fungujuca cesta na zlatomoravecku ulicu.
Preto je na mieste, aby mesto Nitra branilo svojich obyvatelov prave prostrednictvom riadnej diskusie so starostkou Nitrianskych Hrnciaroviec, nie len spisanim odpovede ako sa co neda riesit.
13. september 2021

Janko

Dobrý deň, pán z úradu myslel ten vzťah k tej promendáde akože relatívne nedávno sa ešte časť áut zo Zobora sunula do mesta cez brezový hájik okolo tej stavby promenady, teraz to už ale nie je možné, takže hurá do mesta cez Dobšinského ... Hrnčárovce cez Dobšinského, celý Zobor cez Dobšinského, výjazd z novej školky cez Dobšinského. Parada. Pričom pozdĺž celej problémovej cesty sú bývalé kasárne s polorozpadnutým plotom, kde už dávno mohla byť rozšírená cesta aj na 4 pruhy. Pozerám, že bývalé kasárne patria Rim.kat. cirkvi. Paráda. Si myslím, žeby sa s nimi dalo dohodnúť. A na hranici Nitra-Hrnčiarovce postaviť na Jeleneckej mýtnu bránu :)
20. september 2021

Peter

Podla mna treba ist na to peticiou, lebo taketo diskusie na stankach nikam nevedu. Urcite by sa podpisali vsetci obyvatelia Zobora. Ked ma starosta/ka Hrnciaroviec chut rozparcelovat celu obec, tak nech aj riesi infrastukturu. Je absolutne neprijatelne, aby ludia na Zobore trpeli takuto dopravnu situaciu kvoli inej obci, ktora len rozpredava pozemky a o nic viac sa nestara - a pricom su lahke moznosti napojenia ciest/ulic na Zlatomoravecku. Zobor su najlepsie pozemky v Nitre a aj najdrahsie a ludia si riadne priplatia, aby tu mohli byvat. Tym padom chcu mat isty zivotny komfort a nie cele dni pocuvat hulakanie aut, nakladiakov, miesaciek co behaju stavat nove domy do Hrnciaroviec, ranne zapchy, smrad a smog z tisicok aut co tadeto chodia po jedinej pristupovej ceste. Peter
14. august 2023

Michal

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.