Štúrova-Zavadzajúce kolobežky

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý

Je pekné, že nám tu pribudol ďalší spôsob dopravy "úžasné kolobežky"...teda okrem mestských bicyklov, ktoré majú vyhradené miesto na odklad. Kolobežky sú ako bordel a či smeti ľudovo povedané nemáme smetný kôš kam ich vyhodiť.
Už ma nebaví obchádzať ich bicyklom, peši, autom a autobusom. Buď im dajte vyhradené miesto kde budú mať odklad alebo túto službu zrušte keď na to nemáte ani infraštruktúru kade môžu bezpečne jazdiť tak načo to tu je? Na to aby som v neprehľadnej zákrute na Zobore vrazil do kolobežky ktorú niekto nevie odložiť tak aby nezavadzala? Chcem vidieť toho kto si kúpi kolobežku a nechá ju uprostred cesty aby mu ju autobus či nákladiak prešiel.
Žiadam o urgentné riešenie tohoto problému lebo inak niekto príde k úrazu.

09. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Dopravy. Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
09. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
službu neprevádzkuje mesto a ani s prevádzkovateľom nemá žiadnu zmluvu, či písomnú dohodu. Súkromná spoločnosť prevádzkuje službu v desiatkach miest na základe povolenia na takúto činnosť v obchodnom registri.
Zle odparkovanú kolobežku môžete nahlásiť majiteľovi kolobežiek v jeho aplikácii, ktorý ju príde odstrániť a môže poslednému užívateľovi za nevhodné odparkovanie udeliť pokutu, alebo ich môžete nahlásiť na štátnu políciu.
Pre vytvorenie väčších kompetencií obciam, rôznymi spôsobmi regulovať túto službu obyvateľom, by bolo potrebné zmeniť zákony na úrovni štátu.
Ďakujeme za pochopenie

Ing. Ivan Janček
Referent pre mobilitu a MHD
Odbor dopravy
09. september 2021

Peter

Za to, že je medzi nami tolko hlupakov firma nemoze. Tiez som par krat narazil na uplne zavadzajucu kolobezku, krora protestovala, ze som ju chcel napravit... Treba nahlasit spolocnosti a nie hned rusit. Nahodou su fajn a obcas to moze prist vhod, ze na cloveka caka niekde zaparkovana..
09. september 2021

Milan Buffa

Takže mesto nemá právomoc mi tu niekto chce tvrdiť ...tak si ju od štátu vypýtajte na úrovni zákona, ktorý tento problém bude riešiť. Nepresúvajte problém na políciu a občanov. Ja si mám ničiť zdravie a nervy a prichádzať o čas volaním dookola štátnej polície, ktorá ktovie či mi to po 158 krát aj zdvihne...lebo zas nám volá ten ach čo sa podkýňa o kolobežky. Mimo iné parkovanie auta je na verejnej zeleni zakázané tak ako je možné že dodávka čo prinesie kolobežky ich vykladá na trávnik??? Kolobežiek sa zákaz parkovania na trávnatých plochách netýka či jako?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania