Wilsonovo nábrežie-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení

Pred rokmi bol urobený komplet nový chodník. Zmysel tejto rekonštrukcie? Keďže tu parkujú autá a poškodzujú ho. Viď foto - prepadácajúci sa kanál. Ako plánuje mesto riešiť parkovanie na tejto ulici? Aktuálne sa parkuje v nesúlade s predpismi. Žiadam riešit tento stav. Chodník patrí chodcom. Sú ulice, kde taký pekný chodník nie je a tu sa na ňom parkuje.

16. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Stredisku mestských služieb.
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
19. september 2021

LubosNR

A kde je problém? Ak auta dodržia 1,5m pre chodcov, tak prečo by tam nemohli parkovať? Pokiaľ viem zákaz parkovania tam nie je, takže vodiči neporušujú predpisy.
19. september 2021

Karolína Petruchová

Vážená pani Steinemannova,
absolútne nepostačujúce riešenie zo strany mesta.
Ľudia parkujúci na Wilsonovom nábreží dostali 19.9. upozornenia, aby prestali parkovat pozdĺžne popri ceste pod výstrahou pokuty a to je všetko.
Riešenie problému s parkovanim v Nitre?
Zakážeme ludom tam parkovat a daľej sa nestaráme.
Teraz čo, autá majú zrazu zmiznúť, kam?
Mesto by malo proaktívne a promptne riešiť takéto situácie a na dané územie udeliť výnimku, keďže to, že tam parkujeme nieje náš rozmar ale potreba, bez inej moznosti! A tým nás ochrániť pred podnetmi ako je tento. Mrzí ma že pán Michal je znepokojený kanálom pred našim domom avšak toto nieje riešenie.
Vážená zástupkyňa mesta, kde vieme ako komunita ľudí tu žijúca o niečo také ako "výnimka na parkovanie" požiadať?
Je to možné online? Pošlete mi prosím link, alebo si musím zobrat dovolenku len preto že si kompetentní nerobia svoju prácu tak ako majú?

Karolína Petruchová
Wilsonovom nábrežie 134
19. september 2021

Milan Buffa

Podľa mňa by situáciu s parkovaním na danej ulici bolo vhodné vyriešiť, lebo tade jazdí MHD. Ak je súvislý rad zaparkovaných áut na chodníku, nieje iná možnosť ako sa vyhnúť autobusu, len vjazd na trávu ak si ho včas nevšimnete a nezastavíte aby prešiel. Ak ten rad áut siaha až po odbočku pri obchode stret s autobusom môže byť až nebezpečný nakoľko autobus i vy sa uvidíte v poslednom okamihu. Dve riešenia: Buď sa ulica rozšíri o ďalší asfalt na danom parkovacom úseku alebo sa vybudujú nejaké parkovacie miesta či už popri rieke alebo za či pri bytovkách. Tretie riešenie majitelia automobilov začnú parkovať za bytovkou vo svojich garážach teda ak sa dobre pamätám nejaké garáže sú tam. Možno majú rozbitú príjazdovú cestu ku garážam a preto neparkujú v nich, lebo je to ako ísť cez tankodrom do garáže. Neviem nechcem hádať. Každopádne sa na ten problém treba pozrieť.
19. september 2021

Michal B.

Nepochopili ste ma ľudia - ja požadujem, aby mesto urobilo regulérne parkovanie s dopravnými značkami. Toto teraz je anarchia. Aký zmysel malo opraviť chodník? keď slúži na parkovanie? Kedy bude rezidentské parkovanie? Rozumej zaparkujem ako domáci na označenom parkovacom mieste a nebudú tu parkovať vozidlá, ktoré tu nemajú čo robiť.
19. september 2021

Michal B.

Parkovanie je mozne urobit na strane k rieke. Chodnik ma sluzit pre chodcov. Najhoršia je pasivita mesta.. to sa malo riešiť keď sa opravovala cesta, ale to by som chcel asi moc.
19. september 2021

Karolína Petruchová

Jedine co ste prave dosiahli, ze nemame kde parkovat bez toho, aby sme sa bali ze dostaneme pokutu. Situacia s parkovanim je zla v celom meste a podla vsetkeho je v procese riesenia. Bohuzial ako vela inych veci, trva to dlho, az sa moze zdat ze to nebude nikdy.
K tym garazam, v nasom dome je 16 bytov. Z toho vela rodin je nutenych mat aj dve auta na domacnost, z rôznych dovodov. Pred domom mame 6 parkovacich miest (ak vsetci zaparkuju normalne) garazi je tu asi 10 vsetky su obsadené a absolutne to nieje tak ze k bytu sme si mohli automaticky prikupit garaz. Takze to by som sem ani nemiesala.
MHD tu chodi raz za hodinu! Stretla som sa vela krát s autobusom na zákrute ale vždy v kazdej situacii je to o vodičoch a ich ohladuplnosti, nech sa nachádzajú kdekolvek! Nikdy som nemala problem uplne normalne sa autobusu vyhnut a to vzdy davam prednost.
Rezidenčné parkovanie znie krásne, avšak mám pocit, že sa vám to nejako nepodarilo vyjadriť správne vo vašej iniciačnej žiadosti.
A k parkovaniu na chodníku a to že chodníky sú len pre chodcov? Toto mate prosím vás odkial? Je to úplne bežne možné a zaužívané ak sú dodržané určité podmienky. Tu sa to žiaľ nedá ale môžem povedať, že ľudia tu vždy parkujú tak aby prešiel aj kočík aj človek na vozíku alebo inak postihnutý ktorý vyžaduje vacší priestor.
19. september 2021

Michal B.

Karolína, treba nastaviť rovnaké podmienky v celom meste. A tie tu teda nie sú. Prečo sa na jednej ulici platí za parkovanie a na inej nie? Myslel som si, že sme si všetci rovnocenní?! Zatiaľ čo na spoplatnenej ulici dostanem papuču, inde sa parkuje na chodníku beztrestne. Nikto vám pokutu dávať nebude. Môj podnet = žiadosť o riešenie parkovania. PS: blokovanie jazdného pruhu je tiež porušenie predpisov. Ale to len na margo tvrdenia, že sa tu nič neporušuje. Som veľmi zvedavý na odpoveď MsÚ. Rezidentské parkovanie totižto nebude ešte dlho. Momentálne vedenie mesta je absolútne neschopné.
19. september 2021

Karolína Petruchová

Ale stratila sa tu moja pointa, mesto malo zakrocit spravne, co sa nestalo. Namiesto toho to posunuli policii ako horuci zemiak, ktora urobila len to co musela, upozornila na nasledovne udavanie pokut. Kedze to dostali nahlasene.
Ak sa vsetky problémy na www.dkazprestarostu.sk riesia podobnym sposobom, tak to je naozaj velmi "uzitocna".
19. september 2021

Michal B.

Bohužial všetky problémy sú preposielané na MsU = pohadzovanie si horúceho zemiaku. A potom dostane pani Steinmannova cenu ako naposledy. Zlý vtip.
19. september 2021

Michal B.

A kde je MsP? ja vidím v odpovedi Stredisko mestských služieb, že to má riešiť.
19. september 2021

Michal B.

Čo s tým má SMS?? Toto musí riešiť MsÚ.
19. september 2021

Milan Buffa

Odkaz pre starostu je užitočná aplikácia/stránka za moje krátke pôsobenie som na nej vyriešil 6 podnetov ovšem niektoré trvalo vyriešiť pol roka iné boli hotové v priebehu dvoch týždňov. Niekedy je opakovanie matkou riešení ...toľko im budeme posielať ten istý problém až ho nakoniec vyriešia. Hnev a iné emócie nám v riešení nepomôžu. Musíme ísť na to s rozumom. Teda opakovať, argumentovať prečo by sa to malo spraviť a keď sa niečo nehýbe vymyslieť a ponúkať ako si predstavujete riešenie vy. A potom keď chceme meniť Nitru k lepšiemu občas priložiť ruku k dielu. Niekedy ale nechápem prečo to až tak ďaleko musí zájsť keď platím daňe očakávam, že tu za ne dostanem funkčný systém dopravy, parkovania, údržby... atď. Dúfam, že nik z vás nebude musieť platiť pokuty za parkovanie a horúci zemiak vychladne a niekto správny ho zje aby sa dalo opäť normálne parkovať nie len tam u vás ale v celom meste.
21. september 2021

Michal B.

Poprosím MsÚ informovať občanov kedy vybuduje mesto na tejto ulici parkovanie pre rezidentov tak, aby mali dôstojné miesta bez zasahovania do cesty a chodníka? Mesto deklaruje, ze pracuje na rezidentskom parkovaní - žiaľ nevidno to.
21. september 2021

Nitralive

Dobrý deň prajem, prosíme MsÚ / pani Steinmannovú, aby problémy nehádzala na MsP, ale riešila. Písalo nám už niekoľko občanov do redakcie, že namiesto parkovania chodí MsP dávať upozornenia. To je vtip?
21. september 2021

Mária Králiková

Milý Michal B som obyvateľ ulice. Policajti nám dali všetkým lístky za okno, že porušujeme dopravný predpis zák.č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke viď foto v prílohe, takže asi nám tie pokuty môžu dať, keď budú chcieť, nie je pravda, že nám ich nedajú, ako píšete. Zaujímalo by ma, kde parkujete momentálne Vy?
To je teda riešenie uvoľnenia chodníka, ďakujeme mesto Nitra. A pán Michal chodník je aj po zaparkovaní áut dosť široký ( podľa zákona všetci vieme, že to má byť 1,5 metra) predtým ako sa renovoval bol oveľa užší, mám skôr pocit, že aj samé mesto s parkovaním na chodníku trocha rátalo, nie je taký široký len tak, len to nie je dotiahnuté legislatívne. Teda aspoň dúfam, že sa to nejako vyrieši, kde majú ľudia teraz parkovať?Rezidenčné parkovanie je hudba budúcnosti, dovtedy sa tu všetci snažíme ako sa dá. Inak by ma zaujímalo, v dnešnej dobe, keď skoro každá domácnosť má dve autá, ako chcete vybudovať dostatok parkovacích miest? Je to celkovo problém v meste. Cesta nie je vôbec úzka, nikdy som nemala stret s autobusom ako tu niektorí píšu, ak dodržujete rýchlosť a ste ohľaduplný, je to úplne ok.
21. september 2021

Meno

Vážená pani Králiková, mrzí ma, že sa nerozumieme. Parkujem ako každý občan = tam kde je voľné miesto. Dovolte mi opätovne zopakovať o čom je môj podnet. Žiadal som o riešenie parkovania = VYBUDOVAŤ parkovacie miesta na celej ulici. To, že pracovníčka MsÚ dlhodobo hádže podnety na MsP, namiesto ich reálneho riešenia je bohužiaľ mimo mňa. Ako vidíte vyššie, skritizoval som toto konanie.
Teraz k tomu čo píšete ohľadom toho, že cesta nie je úzka, že je tam miesto. Pozrite sa na to z druhej strany - je to porušenie predpisov. Stačí, že niekto zavolám MsP a už máte problém. Čo je lepšie? Parkovať na parkovacom mieste, ktoré je vyznačené, alebo parkovať na papuču s výhovorkou "cesta nie je úzka".? Myslím to v dobrom. Potrebujeme sa my občania spojiť a žiadať, aby nám tu mesto urobilo reálne oficiálne parkovacie miesta. Nedajbože nám tu niekto raz nabúra rovno 3 autá - ťažko sa potom sťažovať, keď sa parkuje takto.
PS: píšete o legislatíve - 1.5m je ok, porušuje sa iná vec = zasahovanie do jazdného pruhu.
Takže zopakujem: žiadajme parkovacie miesta - nie na chodníku, to nie je riešenie. Nový chodník sa nerobil pre parkovanie, to je len neschopnosť mesta riešiť ulicu komplexne.

Pozdravujem opakovane pani na MsÚ, ktorá si dala jedinú námahu a podnet zjavne preposlala na MsP. A potom sa vina hodí na mňa, občana, ktorý má záujem o slušné parkovanie bez problémov. Verím, že ste hrdá na seba.
22. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o vyjadrenie sa k problémovému parkovaniu Odboru Dopravy .
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
22. september 2021

Milan Buffa

Milá Mária Králiková, poďte si vyskúšať moju prácu vodiča autobusu a hneď zistíte s koľkými ach šoférmi sa stretnete. Verte tomu, že je to tam úzke. Nehovoriac o tom, keď mi necháte pár centimetrov pred a za zastávkou aby som to mal jednoduchšie zatiahnuť do zastávky tak aby babky nefrflali, že musia ďaleko nohy dvíhať. Odporúčam naštudovať koľko sa parkuje pred a za ozbačníkom zastávky MHD. Dúfam, že sa to vyrieši k spokojnosti všetkých a bez ujmy v peňaženke (tým mám namysli tie pokuty).
22. september 2021

Mária Králiková

Aj ja v to dúfam, viem ako Vám tam ľudia parkujú, ja medzi nich nepatrím, uvidíme, ako sa postaví k tomu mesto, snáď to s tými pokutami bol len taký prvý pokus/omyl.
30. november 2021

Milan Buffa

Už máme koniec novembra, vieme aké je vyjadrenie odboru dopravy?
30. november 2021

LubosNR

p. Milan Buffa

Od 1.3.2022 ide do platnosti zákon, kedy nebude možné parkovať na chodníku (teda ak tam nebude dopravná značka že je povolené parkovať). Fakt skvelé riešenie, čiže tieto autá budú stáť vedľa chodníka a budú blokovať polovicu cesty.
30. november 2021

Milan Buffa

😯 Wow ... skvelé 👍🏻... to už policajti nemajú za čo vyberať pokuty tak im pridajú robotu 🤔?
15. január 2022

Mária Králiková

Dobrý deň,
Chcela by som sa ako obyvateľ ulice, kde je problematické parkovanie spýtať, ako sa situácia rieši, keďže od 1.3. nebude možné stáť na chodníku a nie všetci, čo tu bývajú majú garáž. A ani keby ideme všetci na dom sa sem nezmestíme :)
Aj obmedzenie niekoho pri vychádzaní z garáže je priestupok :)
Mesto snáď to nebude riešiť až keď situácia nastane.
Ďakujem
15. január 2022

Andrej Sitkey

Vzhľadom na šírku chodníka a priľahlej cesty s veľkou pravdepodobnosťou už teraz porušujete dopravné predpisy, takže veľká zmena asi nie je v pláne.
16. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. august 2023

katarina bacova

Už od 1. októbra
na chodníkoch totiž už autom zaparkujete len pod hrozbou pokuty. Mestá majú posledné necelé dva mesiace na to, aby pripravili parkovacie miesta a upozorňovali vodičov, kde sa po novom autom nebude dať stáť. Nový Čas sa pýtal primátorov, čo hovori

Nitra – Už meníme dopravné značenie

Lenka Mareková, MÚ

- Spravili sme analýzu miestnych ciest, na ktorých sa parkuje na chodníku. Z analýzy nám vyšli úseky, ktoré sme navrhli na označenie, aby ostalo parkovanie na chodníku zachované v zmysle novej legislatívy. Aktuálne pracujeme na odsúhlasení dopravného značenia. Uvedené vytypované lokality, kde ostane zachované parkovanie na chodníkoch, sú najmä v miestach sídlisk.
Otázka: Parí tam aj lokalita Wilsonovo nabrežie?od Kraskovej ul.
Je to lokalita s probl.parkovaním tiež.
08. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
15. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš dotaz bol preposlaný Odboru dopravy k vyjadreniu.

Prajeme pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania