Fatranská-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý

Pevne verím, že toto nemohol nikto povoliť a je to len drzosť taxislužby, ktorá obsadila reklamu na stĺpy určené pre vlajky

13. jún 2022

rado b.

Uvidíme ako rýchlo mesto zareaguje, či to bude tak "rýchlo" ako pri podobných podnetoch, pod Zoborom (https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/106031/chrenovska-reklama-vizualny-smog), resp. na Chrenovskej (https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/111558/chrenovska-reklama-vizualny-smog). Kým sa úradníci rozhýbali, tak reklamy zmizli a teda nebolo už čo šetriť, riešiť...
27. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie UHA.
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
18. august 2022

rado b.

Táto reklama na taxislužbu, ktorej autá stoja na začiatku parkoviska pred ZŠ Fatranská, tam stále je. Rád by som vedel od ÚHA, či je to povolená reklama. Podnet im bol preposlaný 14.7., prešiel viac ako mesiac a nič (od nahlásenia viac ako 2 mesiace). Je tu pozitívna aktivita mesta, ÚHA v oblasti vizuálneho smogu (https://www.facebook.com/watch?v=593789892239343), ale okrem billboardov a veľkých plošných reklám by bolo fajn promptne reagovať aj pri menších reklamných plochách, nie? Ďakujem.
18. august 2022

rado b.

Ešte raz tá linka na video mesta, ktoré je venované vizuálnemu smogu v Nitre:
https://www.facebook.com/nitramesto/videos/593789892239343/
19. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2022

rado b.

Tradičné "riešenie"? Podobne to bolo aj v prípade 2 mojich predchádzajúcich podnetov týkajúcich sa vizuálneho smogu. Prešli 4 mesiace a reakcia mesta nie je vidieť, žiadne vyjadrenie a reklamná plachta visí na svojom mieste. Teda je to povolená reklama a všetko je v poriadku?
A na FB mesta, resp. webe si môžeme zatiaľ prečítať ako bojuje proti viz. smogu - https://www.nitra.sk/zobraz/obsah/44631
Samozrejme kvitujem túto aktivitu mesta a posun, som jej rád, ale predstavoval by som si rýchlejšiu akciu pri nahlasovaných podnetoch ;-)
26. február 2023

Karol

Je to tam ešte?
27. február 2023

rado b.

Vyzerá, že nie - fotené dnes ráno spred kina Lipa, síce na diaľku, ale nevidel som to. Opäť ďalší podnet týkajúci sa vizuálneho smogu/reklamy, ktorý zostal bez reakcie mesta, ÚHA. Teda nevieme, či reklama bola povolená, alebo nie, či bola odstránená na základe výzvy mesta, alebo majiteľ taxislužby zaregistroval, že sa to tu rieši príp. ho niekto upozornil, tak to odstránil. Za skoro 8 mesiacov bez reakcie... čo dodať?
27. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
08. marec 2023

Jana

Našla som veľa podnetov, ktoré boli vyriešené a neboli nahlásené do aplikácie. Predpokladám, že reklamu odstránilo mesto. Pochybujem, že by to dobrovoľne spravila taxislužba. Podnet je vyriešený.
08. marec 2023

rado b.

Áno, podnet je vyriešený, ale mesto za dlhé mesiace nijako nereagovalo. Takúto skúsenosť mám aj pri iných podnetoch týkajúcich sa vizuálneho smogu, resp. tiež iných typoch podnetov... potom človek rozmýšľa za čo vlastne mesto dostalo to Zlaté vedro...
08. marec 2023

Jana

Ostatné samosprávy sú na tom podľa výsledkov v tejto súťaži horšie ako Nitra. Pozrite si, koľko podnetov sa vyriešilo do roku 2018 a koľko sa rieši teraz.. Áno, mali by to úradníci nahlasovať, ale veľakrát iba spravia a nenahlásia a to by sa malo zmeniť.
08. marec 2023

rado b.

Nehovorím, že je to horšie ako bolo, ale vedel by som si to predstaviť lepšie. A tiež viacerí iní aktívni "nahlasovatelia" podnetov, teda aktívni občania mesta. Občan nahlási nejaký podnet a nechodí daným miestom neustále, aby kontroloval riešenie podnetu zo strany mesta. To by mal spraviť úradník, pracovník mesta, ktorý tento podnet rieši, dostane na vybavenie....
08. marec 2023

Jana

Tak by to malo byť, dúfajme, že sa mesto k tomu postupne dopracuje :)
29. november 2023

rado b.

Dnes som zaznamenal na tomto mieste pripravovanú, predpokladám novú reklamnú plochu, stavbu, asi citylight. Nielen na tomto mieste, ale aj na ďalšom/ďalších. Rád by som sa spýtal či je nutné do priestoru ulíc dávať ďalšiu reklamu? Veď mesto z mesta odstraňuje reklamné plochy (prevažne nelegálne, resp. také, ktorým končí zmluvu), razí takú politiku a na druhej strane povolí nové reklamné plochy? To mi nejako nesedí. Vopred ďakujem za vyjadrenie.
29. november 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve so žiadosťou o reakciu.

Admin OpS
30. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme preposlali na príslušný odbor.

Prajeme pekný deň.
25. január 2024

Jana

Odpoved mesta na reklamný citylight je tu: https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/178002/sladkovicova-reklama-vizualny-smog Podnet môžete uzatvoriť.
26. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nové citylighty, ktoré verejnosť má možnosť vidieť, sú súčasťou zmluvy so spoločnosťou euroAWK. Spoločnosť v meste buduje desiatky nových autobusových prístreškov na vlastné náklady, ktoré si mesto bude môcť po niekoľkých rokov odkúpiť za symbolické euro. Aj preto sme súhlasili s umiestnením nových citylightov vo vybraných častiach mesta. Ich vizuálne stvárnenie navyše nenarúša prostredie, v ktorom sú umiestnené, bolo to konzultované s Mestom Nitra vopred, pred ich osadením. Navyše, takéto umiestnenie citylightov povoľuje platný územný plán, nehovoríme teda o čiernych reklamných stavbách, ktoré boli v minulosti v Nitre veľkým problémom. Citylighty na rozdiel od čiernych reklamných stavieb, ktoré odstraňujeme, sú umiestňované citlivo a tak, aby vizuálne nenarúšali vzhľad mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.