Parkové nábrežie-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Peter Kellner 14. júna 2022

Kde budú parkovať po rekonštrukcii zápasnickej haly jej návštevníci?

15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný na vedomie Odboru Investičnej výstavby a Odbor Dopravy.
Prajem pekný deň.
15. jún 2022

Ondrej

100 metrov od zápasníckej haly je veľké parkovisko.
15. jún 2022

Peter Kellner

A myslíte že návštevníci parkujú tam?alebo pri hale pošlem Vám foto?🙂
15. jún 2022

Peter Kellner

Nech sa vyjadria z Mestského úradu že pri rekonštrukcii haly za 800 000€! nevedia spraviť parking... a to Vaše veľké parkovisko už teraz kapacitne nestačí...
15. jún 2022

Ondrej

To je ale problém mentálnej úrovne návštevníkov a nie mesta Nitra.
Parkovacích miest je v blízkom okolí dosť. Nebudeme hádam z mestkých peňazí riešiť extra parkovanie, lebo niekto má problém prejsť 100 metrov...
15. jún 2022

Peter Kellner

Vy ste asi zamestanec mestkého úradu že? Tak potom obyvateľov Starého mesta neobťažujte návštevníkmi tak spravte rezidenčné parkovanie, aby pri bytovke parkoval vlastník bytu a nie človek napr. zo Šale, inak mesto Nitra je najslabšie zo všetkých krajských miest na SR čo sa týka toľko sľubovaného rezidenčného parkovanie pán Ondrej😢 a mentálna úroveň je na strane MESTA že sa nepostaví na stranu svojich obyvateľov
15. jún 2022

Ondrej

Nie som zamestnanec mestkého úradu ani nič podobné. Ja iba neočakávam, že mesto má byť zodpovedné za úplne všetko.
Hlavne keď niekto požaduje takú blbosť ako vybudovať EXTRA parkovisko pre športovú halu, lebo niekto má problém prejsť pár metrov navyše.
Rezidenčné parkovanie je úplne iná téma, ktorá s parkovaním pre Zápasnícku halu nijako nesúvisí a preto je zbytočné ho tu riešiť.
15. jún 2022

Peter Kellner

Je správe že domáci na Parkovom nemajú kde parkovať a cudzí môžu?Vy kde bývate?a inak Vy ste spokojný s rezidenčnými parkovaním?
23. jún 2022

Marián

cena bola 595 000 €, nie 800 000€ ako uvádzate
23. jún 2022

Peter Kellner

Dobrý deň pán Marián, Vy ste zamestnanec Mestského úradu, keď viete sumu?
24. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu.
Športovci a návštevníci zápasníckej haly by mali parkovať na parkovisku v areáli štadióna - cca 240m od budovy zápasníckej haly, alebo na veľkokapacitnom parkovisku vedľa (zadarmo) - plus cca 60m. 240m je približne 2,5min chôdze vychádzkovým tempom. To je pravdepodobne dôvodom, prečo zápasnícka hala nikdy nemala vybudované ďalšie samostatné parkovisko pri svojej budove.
Už v rámci súčasného VZN je možné takmer okamžite regulovať ul.Parkové nábrežie v časoch Po-Pia 08-16hod a So 08-12hod. Vy ste sa na Výbore mestskej časti Staré Mesto v r.2020 osobne vyjadrili, že so zavedením regulácie iba v tomto uvedenom čase teda nesúhlasíte.
V prospech rezidentov je v našom záujme regulovať ulicu Parkové nábrežie aj v ostatných hodinách (prevádzka zápasníckej haly je dlhšie ako do 16:00) a preto v úplne novom VZN, ktoré bude umožňovať regulovať vybrané ulice aj v podvečerných hodinách prípadne nočných hodinách toto určite zohľadníme.
Takéto VZN bolo v pláne zaviesť spolu s novým systémom objednávania elektronických parkovacích kariet (už nie papierové ako tomu bolo do teraz), novej parkovacej aplikácie pre občanov a novými parkomatmi s väčšími možnosťami zakupovania parkovacích lístkov (väčší počet druhov, vydávanie mincí,...). V ostatných mestských zastupiteľstvách boli však Odboru dopravy financie na obstaranie týchto systémov rôznymi rozpočtovými opatreniami odňaté.
Vzhľadom na to bude pripravované VZN už bohužiaľ bez týchto rozšírených praktických možností pre občanov a iba v zmysle rozšírenia trvania hodín dňa a zoznamu regulovaných ulíc.
Schválenie takéhoto VZN budú musieť podporiť aj poslanci mestského zastupiteľstva.
Ďakujeme za pochopenie

Ing. Ivan Janček
Odbor dopravy
24. jún 2022

Peter Kellner

Dobrý deň, pán Ing. Janček, píše Vám JUDr.Kellner, tak po poriadku: 1. návštevníci zápasníckej haly vždy parkovali na našej ulici alebo na rozbitím parkovisku, čiže tie veci čo píšete, že pri štadióne je nezmyseľ, zase sa ukazuje, že nerozumiete danej problematike
2. Načo regulovať parkovanie do 16 keď do haly chodia po 16, zase neodbornosť z Vašej strany.
3.odpovedzte na otázku ako to bude ďalej fungovať po otvorení haly a uveďte presné termíny, pretože sľuby nám nepomáhajú...
4. Sám píšete, že v roku 2020 som Vám osobne povedal že spravte rezidenciu ako v iných mestách, kde to funguje a tak sa postavíte za nás, obyvateľov Starého mesta a doteraz nič... Rezidencia znamená od 16-do 8 do rána...
5. Verím že naberiete odvahu a odpíšte na moje body už konečne kontrétne a termínovo
S úctou
JUDr. Kellner
26. jún 2022

Peter Kellner

Parkové nábrežie-parkovanie-chýbajúce miesta

Dobrý deň, obyvatelia Starého mesta nemajú kde parkovať... je 17.41 nedeľa, otvorené kúpalisko. Myslíte si stále pán Ing. Janček že regulácia do 16 hod nám pomôže vyjadrite sa..
26. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. január 2024

Jozef

chýbajúce parkovacie miesta pred zápasníckou halou. dlhodobo neriešené, nebezpečné vychádzanie z areálu.
19. január 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

Ďakujem,
Admin OpS

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania