Fraňa Mojtu-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Žofia 02. decembra 2022

Prosím o doriešenie označenia a zabezpečenia bezpečného chodníka pre chodcov z ulice Fraňa Mojtu k hlavnej pošte 1. Ako chodec prechádzate len cez parkovisko a je to krajne nebezpečné najmä s kočíkom alebo nižším dieťaťom, ktoré vodiči nevidia. Je to prispôsobené len pre autá.

20. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Nitra, ako príslušný cestný správny orgán, podľa ustanovenia § 3, ods.2, zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších zmien a doplnkov, po súhlasnom záväznom stanovisku Krajského dopravného inšpektorátu PZ Nitra ( ktorý sa vyjadruje k žiadosti v súlade s § 2 ods. 1 písm. j) zákona NR SR č. 171/1993 Z. z o policajnom zbore v znení neskorších predpisov) podľa §3, ods.7 citovaného zákona a stanovisku správcu miestnych ciest Strediska mestských služieb Nitra so sídlom Janka Kráľa 122, 949 01 Nitra (Zápisnica č. OD-55/2022 zo dňa 24.06.2022) vydal k predmetnej organizácií dopravy určenie použitia a umiestnenia trvalého dopravného značenia a dopravného zariadenia pre organizáciu dopravy použitého v čase trvalého užívania stavby „Revitalizácia tlačiarní – Pošta 1 Nitra, ul. Fraňa Mojtu, Nitra“, podľa predloženej projektovej dokumentácie, ktorá bola neoddeliteľnou súčasťou určenia, za podmienok stanovených dopravným inšpektorátom:

• KDI KR PZ NR si na základe aktuálneho vývoja dopravnej situácie vyhradzuje právo na zmenu, doplnenie alebo zrušenie dopravného značenia a dopravného zariadenia, ak si to vyžiada verejný záujem alebo situácia vo vzťahu k bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.



A za podmienok príslušného cestného správneho orgánu:

• nakoľko ide o prevádzku situovanú v Centrálnej mestskej zóne, žiadame tvar a vyhotovenie dopravných zariadení odkonzultovať i s Útvarom hlavného architekta MSÚ Nitra.


S pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak
20. december 2022

Žofia

Prepacte,ale ja som Vasej odpovedi nepochopila. Co to znamena konkretne? Vdaka za vysvetlenie,ktoremu pochopime vsetci.
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pre zmenu organizácie dopravy je vhodné kontaktovať prevádzku, prípadne majiteľa budovy.

s pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak
vedúci odboru dopravy
24. január 2023

Žofia

A to mam urobit ja ako obcan mesta? Vyvste z odboru dopravy. Urcite sa budu dotazovat na to z akej autority a kompetencie ich o to ziadam. Vy,ako mesto,sa tomu nebudete venovat? Odpovedzte rovno,prosim.
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet prepošleme s požiadavkou o riešenie Slovenskej pošte a majiteľovi daných nehnuteľností.

Ďakujeme a prajeme pekný deň.
23. február 2024

Žofia

Dobry den, zaujimal by ma vyvoj tento odkazu pre primatora, nakolko sa tak zatial nic fyzicky nezlepsilo a presiel uz viac ako rok (!!!). Vdaka za odpoved
23. február 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

Ďakujem,
Admin OpS
26. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol zaslaný Slovenskej pošte, a.s., v prípade, že nám poskytnú informácie k stavu podnetu, budeme Vás informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť.
26. február 2024

Žofia

Dobrý deň,
prepáčte, ale Vaše konanie mi nepríde dostatočné. Trpezlivosť mám vyše roka.ň
Píšete, že " v prípade" ak Vám poskytnú informácie budete nás informovať. Ide o verejný priestor, prístup pre chodcov a bez ohľadu na to komu patria pozemky máte zabezpečiť bezpečný prístup chodcov. Autá nemajú mať stále prednosť. Umývate si od toho ruky, ale je to v záujme občanov mesta, aby ste sa s tým aktívnejšie zaoberali a urgovali Poštu k náprave.
Verím, že budete aktívnejšie konať, je to tam naozaj nebezpečné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania