Cirmánska-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
LubosNR 19. decembra 2022

Dobrý deň prajem.

29.11.2022 Som na ulici Pri Mlyne (Dolné Krškany), odfotil tieto dva spomaľovače. Jeden je na začiatku ulice pri Penzióne Pri Mlyne a druhy pri križovatke ulíc Pri mlyne a Cirmánska.. Vtedy tam neboli zvislé dopravné značky. Myslel som si že zrejme to tam je nové a ešte ich nestihli dať. No dnes t.j. 19.12.2022 som tadiaľ šiel a dopravné značky tam stále chýbajú.
Mám silné podozrenie že dané spomaľovače tam namontoval niekto z obyvateľov tejto ulice na vlastné náklady nakoľko prešiel takmer mesiac a dopravné značky tam nie sú. Mohol by som poprosiť o vyjadrenie mesta či dané spomaľovače tam namontovalo mesto? Ďakujem.

19. december 2022

Martin B

Idem aj ja namontovať na mostnú spomalovace :,D
20. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru dopravy.

Prajeme pekný deň.
20. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v zmysle vyhlášky č. 30/2020 o dopravnom značení sa zvislé dopravné značenie k osadeniu dopravného zariadenia (spomaľovacie prahy) neumiestňuje. K uvedenému sme oslovili i Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, odbor bezpečnostnej legislatívy. V predmetnej veci sme dostali nasledovnú odpoveď: "Označovanie spomaľovacích prahov zvislými značkami bolo vypustené ako nadbytočné, z hľadiska ich primárneho účelu (nútenie vodičov dodržiavať nízke rýchlosti) priam kontraproduktívne."

Ďakujem veľmi pekne.

s pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak
vedúci odboru dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania