Parkovanie pri parku a liecebnom ustave

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Jan 20. apríla 2015

Dobrý deň,
moja otazka znie - prosim vas, kto ma v tomto meste na starosti staticku dopravu ?
Ved to su stale dokola tie iste problemy a to ich tam nikto neriesi.
Parkovanie v mestskom parku na miestach kde sa nema a neriesene parkovanie pri liecebaku.
Tu nehovorím o papucach na kolesach ale o tom, že tieto situácie nie sú dostatočne riesene vodorovnym a zvislym dopravnym znacenim, retardermi alebo zabradliami ktoré by tieto auta obmedzili/usmernili. Kebyze ja sefujem takemu uradu tak by som tam takych neiniciativnych a lenivych zamestnancov nechcel. Alebo su zle urcene kompetencie a povinnosti?
Ján Szalay

21. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Odstavovanie a parkovanie motorových vozidiel v parku je dopravne vyriešené. Na Jesenského ulici na vstupe do parku je umiestnené dopravné značenie B3 - Zákaz vjazdu motorových vozidiel s dodatkovou tabuľkou E 12 - Okrem dopravnej obsluhy. V minulosti sme osadili viaceré dopravné zariadenia, ktoré aj fyzicky zabraňovali vjazdu vozidlám do parku. Park však nemôžeme úplne uzavrieť, nakoľko tu musia prichádzať aj vozidlá dopravnej obsluhy. Tí, ktorí nerešpektujú toto značenie vystavujú sa možnému postihu zo strany represných orgánov. So statickou dopravu pri parku nie je problém. Pred zimným štadiónom je veľký počet parkovacích miest. Nie je to v nás ľuďoch, že sme pohodlný a nechceme prejsť par krokov peši? Pokiaľ máme vedomosti, státie vozidiel v parku kontroluje aj mestská polícia.
Čo sa týka parkovania pri liečebnom ústave. V minulom roku sme spracovali dokumentáciu dopravného značenia na novú organizáciu dopravy v tejto lokalite a boli zvolané viaceré rokovania zo všetkými dotknutými organizáciami. Podstatou návrhu bolo zjednosmernenie komunikácie popri liečebnom ústave, vytvorenie zastávok a odstavnej plochy pre autobusy MAD. Plocha v dolnej časti mala byť dočasne spevnená odfrézovaným asfaltobetónom. Tento návrh nebol odsúhlasení, hlavne z dôvodu nesúhlasu liečebného ústavu. Ako hlavný dôvod, okrem iných, uvádzali smerovanie všetkej dopravy popri ich budovách. Liečebný ústav je vlastníkom týchto komunikácii. Najvhodnejšie riešenie je spracovanie komplexnej dokumentácie pre rozšírenie parkovacích miest. Táto požiadavka bola postúpená na odbor výstavby, ktorý má kompetencie tieto prace zabezpečovať. Pripomíname, že v tejto časti sa pohybujeme na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta.

Ján Pánský, referent pre dopravu, útvar hlavného architekta, Mestský úrad v Nitre.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania