Hospodárska-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 08. júna 2023

Rád by som sa spýtal na toto miesto na križovatke ulíc Nécseyho-Hospodárska, kde z rožného pozemku veľmi prerastá lipa, zasahuje výrazne nad chodník (pre výškou normálneho človeka v podstate nepriechodné), už aj do cesty, prekrýva čiastočne dopravnú značku... Kto sa má o toto postarať, má si to zabezpečiť majiteľ pozemku? Ďakujem za info.

08. jún 2023

rado b.

Pohľad z opačnej strany, od križovatky....
08. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Životného prostredia.

Prajeme pekný deň.
13. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tvaromiestna obhliadka potvrdila, že sa jedná o súkromný pozemok, z ktorého prerastajú konáre vzrastlého stromu, lipy na chodník. Majiteľ pozemku bude vyzvaný na odstránenie konárov prerastajúcich na chodník a pravidelnú údržbu stromov.
Konáre zasahujúce do dopravnej značky budú odstránené pracovníkmi mestských služieb.

Odbor životného prostredia
13. jún 2023

rado b.

Ďakujem. Verím, že to zo strany majiteľa pozemku bude v dohľadnej dobe aj riešené. Chodím tadiaľ skoro denne, teda môžem priebežne informovať ;-)
16. jún 2023

rado b.

Ako som avizoval, tak informujem ;-) Dnes doobeda som videl, že to bolo promptne riešené, predpokladám, že zo strany mesta (?). Viď foto. Ďakujem. Teraz po orezaní tých konárov lipy zrazu vidieť, že do chodníku výrazne prerastajú aj kríky z toho súkromného pozemku. Bolo by fajn, keby sa majiteľ o to postaral.
07. júl 2023

rado b.

I keď bol podnet označený ako vyriešený, poprosím doriešiť ešte tie výrazne prerastajúce kríky do chodníka, zasahujú do jeho polovice. Viď text a foto vyššie. Ďakujem.
19. júl 2023

rado b.

Dne som si všimol, že aj kríky prerastajúce zo súkromného pozemku boli "vyšmykané". Teda je podnet definitívne vyriešený ;-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania