Parkové nábrežie-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
rado b. 18. júna 2023

Rád by som sa dozvedel ako to vyzerá s týmto cyklochodníkom, ktorý ide do stratena, resp. kedy bude dokončený tak, aby sa okolo Promenady dalo prejsť priamo k podjazdu na Zobor? Bolo by fajn využiť túto cestu zo Zobora do parku, alebo naopak 😉 Ďakujem.

19. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru dopravy.

Prajeme pekný deň.
29. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet.
K riešeniu nových úsekov cyklotrás pristupujeme na základe toho, koľko finančných prostriedkov schvália poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre na ich projektové dokumentácie. Aktuálne schválené finančné prostriedky nám neumožňujú objednať PD aj na tento úsek a zameriavame sa na iné, prioritnejšie úseky v súlade s Koncepciou rozvoja cyklistickej dopravy.
Aktuálne máme záujem prebudovať úsek popri rieke Living park-Dobrotka nakoľko je tento už v zlom technickom stave a aj jeho šírkové parametre nezodpovedajú požiadavkám na bezpečnosť chodcov a cyklistov. V uvedenej veci teda odporúčame obrátiť sa aj priamo na poslancov, ktorí financie na vypracovanie nových PD schvaľujú.
Ďakujeme za pochopenie
S pozdravom

Ing. Ivan Janček
referent pre mobilitu a MHD
29. jún 2023

rado b.

Ďakujem za vysvetlenie Ivan, informácie. Rozumiem, že sú aj prioritnejšie úseky, ktoré treba riešiť. Avšak teraz to tu vyzerá také nijaké, nedokončené, len naznačené... A myslel som si, že cyklotrasu pred Promenadou (podobne ako celé terénne úpravy, chodníky, zeleň, ihriská atď.), a okolo nej financoval samotný investor, čo by bolo možno aj logické. Alebo to čo je vidieť a čo najviac využívajú návštevníci OC platil investor a tento cyklochodník poza centrum má financovať mesto? Píšeš o financiách potrebných na PD, ich vyčlenení poslancami. No tento cyklochodník nebol vyprojektovaný naraz s celým centrom, podobne ako cyklochodník, chodník, ihriská, oddychová zóna pred ním? Bolo by to aj logické...
29. jún 2023

Odkaz pre starostu

Podnet som opätovne preposlala zodpovednému subjektu, no zároveň ponechávam status, nakoľko samospráva uviedla, že nateraz neplánuje žiadané aktivity.

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania