Jesenského-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
rado b. 21. augusta 2023

Práve sa pod hradom, v parku realizujú 3 veľké projekty - renovácia Starého parku, dokončuje sa nový Nový park + hradný kopec. Vedie tu ulica Podzámska (končí tu) a nadväzuje na ňu Jesenského. Všimol som si, že sú v rámci priechodov pre chodcov ešte klasické obrubníky, teda bariéry pre chodcov. V podstate na mieste, kde sa stretávajú obe ulice, na úrovni vchodu na hradný kopec - bariéra na oboch stranách ulice a potom na Jesenského sa to týka 2 miest, konkrétne na odbočke z Jesenského na kúpalisko (tiež na oboch stranách) a ďalej (už ako začínajú domy) na 1 strane ulice, od hradu. Bolo by myslím fajn, keby boli uvedené bariéry v tejto frekventovanej a obľúbenej časti mesta odstránené, aj s ohľadom na realizácia spomínaných 3 projektov. Ďakujem.

21. august 2023

rado b.

A možno by bolo fajn aj obnoviť vodorovné dopravné značenie vrátane "zelenej" cyklotrasy, často využívanej ako parkovací pruh - v septembri nám opäť začne hokejová liga ;-)
21. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme preposlali na príslušný odbor.

Prajeme pekný deň.
26. september 2023

rado b.

Ďakujem Jana, vy máte ale prehľad! ;-)
Zaujímavé, že podnety sú od viacerých ľudí a z rôznych časových období, najstaršie z apríla 2014, čo bude pomaly 10 rokov a to je dosť na to, aby sa to aj zrealizovalo, nie? VMČ 2 zaraďuje tak dlho do zoznamu akcií, alebo mesto hľadá tak dlho zdroje alebo...? Alebo to bude súčasťou revitalizácie oboch častí parku, resp. hradného kopca...???
26. september 2023

Jana

Tak to netuším, ale bola by som tak isto rada, keby sa to konečne zrealizovalo.
26. september 2023

rado b.

Samozrejme tie otázky sú na mesto a boli by sme asi viacerí zvedaví na odpovede…
26. september 2023

Odkaz pre starostu

Ďakujeme za komentáre, preposielame podnet opäť samospráve.

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania