Staničná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení

Parkovanie taxikárov, pri ktorom sa až rozum zastaví, naprieč celou šírkou chodníka. Treba tam dat bariéry, lebo mestská polícia toto nevyrieši dlhodobo

11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru dopravy.
V prípade, že ste svedkom porušenia predpisov neváhajte kontaktovať Mestskú políciu v Nitre. Vzhľadom na personálne kapacity MsP a rozlohu mesta Nitra, nie je možné monitorovať všetky miesta v meste.

Ďakujeme za pochopenie a prajeme pekný deň.
16. október 2023

Jana

Pravidelne tam parkujú taxikári napriek chodníkovej novele.
17. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie, podnet zašleme na vedomie Mestskej polícii v Nitre. Nakoľko sa jedná o vjazd do brány a pozemky sú v správe ŽSR je riešenie Vášho podnetu problematické.

Ďakujeme za trpezlivosť
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

navodiť stav na predmetnom mieste tak ako požaduje občan je možne iba na základe povolenia, správcu pozemkov Slovenskej republiky a tým sú Železnice Slovenskej republiky. Rovnako aj príslušníci mestskej polície môžu riešiť vodičov na predmetnom mieste iba v medziach, ktoré im umožňuje zákon. Nie je možné riešiť vodičov za parkovanie vozidiel ak majú povolenie správcu pozemkov alebo správcovi spôsob ich parkovania vyhovuje a nepožaduje od príslušníkov mestskej polície vykonať opatrenia napr. z hľadiska vyriešenia bránenia výjazdu a vjazdu na pozemok jeho areálu.

Mestská polícia
30. november 2023

nitra

Ale tam nejde len o parkovanie vo vjazde/výjazde, tam parkujú taxíky aj smer podchod. Parkujú na chodníku tak, že zacúvajú. Treba tam proste dať nejaké kvetináče a bude pokoj. Ten vjazd/výjazd je iný problém, ale stačí osloviť ŽSR. Prečo by mala MsP čakať, že ich ŽSR osloví? ŽSR určite o tomto ani netuší.

Toto je taký smiešny problém, ktorý treba naozaj riešiť jednoducho.
30. november 2023

nitra

Návrh riešenia:

- opraviť chodník od krčmy po budovu stanice
- vo vjazde vyznačiť na cestu X a riešiť každého kto tam parkuje, to je absurdná výhovorka MsP, platia tu predsa nejaké predpisy
- na časť mimo vjazdu dať kvetináče ako zábranu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania