OTÁZKA Podzámska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Podnety Nitra 13. mája 2024

Je tento priestor parkoviskom? Nevidím nikde značku. Je možné vysvetliť, prečo sa tu parkuje a prečo je s tým mestská polícia OK? A prečo v celej tejto zóne mesto neosadí stĺpiky? Rovno by ste vyriešili 4 podnety.

14. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, o ktorom sme upovedomili Mestskú políciu v Nitre a Odbor dopravy. Zároveň Vás žiadame aby ste v prípadoch kedy v čase podania podnetu dochádza k porušovaniu predpisov, zákonov, nariadení prípadne je ohrozené zdravie či bezpečnosť hlásili priamo policajným a záchranným zložkám. /158, 159, 112/ Napriek snahe zabezpečiť monitorovanie čo najrozsiahlejšieho územia nie je možné z kapacitných dôvodov mestskej polície i rozlohy mesta obsiahnuť nepretržite všetky lokality.

Ďakujeme za pochopenie.
21. máj 2024

Podnety Nitra

Podnet bol označený ako Vyriešený. Môžem sa spýtať prečo? Stĺpiky osadené neboli, parkuje sa tam stále rovnako. Toto akože kopírujete do podnetov a zatvárate ich? To ani ako vtip nie je dobré.
21. máj 2024

Odkaz pre starostu

Vážený pane,
tento podnet bol formulovaný ako otázka, preto po obdržaní odpovede na otázku od samosprávy ho považujem za vyriešený.
Všeobecne sa podnety týkajúce porušovania dopravných predpisov posielajú na mestskú políciu Nitra alebo volajú napriamo na 158, 159, 112, pretože nahlásenie a preposlanie cez túto stránku trvá aj niekoľko dní a páchateľ stihne za ten čas vždy z miesta ujsť.
Nemá to teda zmysel.

S pozdravom

Marek Hruščák
Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
24. máj 2024

Podnety Nitra

Podnet smeroval na MsP, aby riešili prestupok. Nie ne nahlásený konkrétny prípad, len som postrehol, že sa na chodníku dlhodobo parkuje bez zásahu MsP. To je celé.

Druhá časť podnetu smerovala na mestský úrad - podnet nie je vyriešený. Ako ho teda rieši úrad? resp. nerieši keďže je uzavretý? Žiadam otvoriť.
28. máj 2024

Odkaz pre starostu

Vážený pane,
podnet som vyhodnotil ako kumulatívnu otázku, pretože nieje jasne definovaná požiadavka na mesto. Samospráva sa vyjadrila a tým splnila svoju povinnosť.
Pre poriadok, požiadajte prosím v novom podnete o osadenie stĺpikov - toto je v kompetencii samosprávy.

Ďakujem za pochopenie

S pozdravom

Marek Hruščák
Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
28. máj 2024

Podnety Nitra

Čiže to mám ja ako občan presne diktovať samospráve čo má robiť? Ale to hádam nie. Ja môžem niečo navrhnúť ale to je tak všetko. Ak niekde parkujú neustále vozidlá, logicky je riešením osloviť MsP aby to riešili a MsP aby osadili napríklad stĺpiky. Ale nie poslať odpoveď od MsP ktorá je totálne odveci, keďže som nehlásil konkrétne vozidlo a ŠPZ a následne zavrieť podnet ako vyriešený? Tento portál potom nemá zmysel prepáčte.

A trvám na tom, že ani tento podnet nemal byť uzavretý pretože MsP podnet odignorovala.

Takže navrhujem opakovane osloviť MsP, aby operatívne priebežne kontrolovala parkovanie na chodníku a ja otvorím podnet na stĺpiky. Celá táto oblasť je jedno veľké parkovisko a MsP si neplní svoje povinnosti. Alibisti.
28. máj 2024

Odkaz pre starostu

Vážený pane,
budiž.

S pozdravom

Marek Hruščák
Tím Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania