Poriadok po kosení

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

Rad by som sa spýtal na firmu ktorá u nás na Cermani kosí trávu, poprve nestíhajú, kosia jednu časť asi mesiac, a nespravia to nakoniec dobre a všetko na jeden krát, píšem preto lebo mi vadí ze nechávajú trávu hniť na kope, namiesto toho aby ju po kosení odniesli. Na tráve potom vznikajú veľké plochy kde tráva zhnila. Posielam fotky, tentokrát nechali trávu asi dva tri týždne na kope a odfotil som výsledok. Myslím ze by naše okolie mali nosením skrášľovať a nie ničiť. Píšem preto ze to nie je prvý krát ale skôr pravidlo. A vždy vznikne fľak na tráve na inom mieste. Horšie je ze na tom flaku uz nerastie tráva ale burina. Keď to porovnám s iným mestom tak po kosení je tam čisto ako by tam ani neboli. Tu poškodia, tráva je všade po chodníkoch, a trávu odnesú po dvoch týždňoch. Dá sa ich upozorniť? Ďakujem

20. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
údržbu zelene na Čermáni zabezpečujeme vlastnými zamestnancami – stredisko mestských služieb.Situácia s kosením nás veľmi mrzí, je mimoriadne dobré počasie na rast trávy – a burín – teploty sa držia v rozpätí do 25 stupňov – dlhodobo a vlaha je v pravidelných intervaloch. K tomu máme personálne problémy – nedostatok pracovníkov, ktorí kosia, hrabú zvážajú, polievajú kvety a zbierajú napílenú haluzinu. Robíme všetko preto, aby sme situáciu uviedli na pravú mieru a v jesennom období trávu dosejeme.



Vencelová stredisko MS
21. jún 2016

Marcelo

Ďakujem pekne za odpoved, aj som myslel ze to bude kvôli tomu ze je malo ľudí, ale myslím ze je problém s organizáciou. Bolo by dobre prísť autom, pokosiť a rovno to pokosené zobrať preč. Chodím po celom Slovensku a nevidel som ešte takéto niečo čo mám denne pred domom, a myslím ze neplatíme dane menej ako v iných mestách. Prečo nie je viac ľudí alebo sa neobjedná firma keď sa to nestíha. A nie je to len tento rok, minuli to bolo rovnaké.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania