Chýbajúca dopravná značka - prednosť pred protiidúcimi vozidlami

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Ján Novák 02. júla 2016

Na ulici Dolnohorská chýba na dvoch úsekoch uvedená dopravná značka a to od Bojnickej ulice, aj v druhej časti Dolnohorskej ulice. V uvedených úsekoch sa na vozovku vojde len jedno auto. Je logické, že prednosť by mali mať vozidlá idúce hore kopcom. Mnohí ľudia (ktorí bývajú v tejto časti Zobora) to poznajú, ale minule vodič idúci predo mno natrafil na oprotiidúceho vodiča (idúceho z hora), ktorý zastal na ceste a nepohol sa. Uvedené dopravné značenie by eliminovalo nedorozumenia. Ďakujem. Eromar

13. júl 2016

Ján Novák

Zeby mal ,Starosta' dovolenku?
04. august 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za Váš podnet. Uvedené sme prerokovali s Krajským riaditeľstvom PZ Krajským dopravným inšpektorátom. V predmetnej veci bolo dané spoločné stanovisko :
Po vykonaní tvaromiestnej obhliadky a oboznámení sa so situáciou v tejto lokalite, nesúhlasíme s použitím a umiestnením dopravného značenia DZ P 10 „Prednosť protiidúcich vozidiel“ P 11 „Prednosť pred protiidúcimi vozidlami“ . Nesúhlas je daný z dôvodu smerového vedenia komunikácie a jej šírkových parametrov. Nebol by zabezpečený dostatočný rozhľad na úseku kde by mali byť dopravné značky umiestnené a ani nie je vhodné miesto kde by mohli vozidlá, ktoré by mali dať prednosť protiidúcim vozidlám, zostať stáť.

Preto nebude na tejto komunikácii umiestnené požadované dopravné značenie.

Ing. Milan Bartoš
Odbor komunálnych činností a životného prostredia
21. august 2016

Ján Novák

A čo tak porozmýšľať nad jednosmernou komunikáciou? Eromarr

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania