Župné námestie - vyschnutá trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Nitra, moje mesto (Fb) 12. júla 2016

Dobrý deň,
chceme navrhnúť aby sa (v spolupráci s NSK) osadilo umelé zavlažovanie na trávnatú plochu pred Župným domom. Tráva je tam počas leta vyschnutá a nevkusná. Je na počudovanie, že tento systém tam nebol inštalovaný už pred osadením trávových kobercov a na pováženie je aj nákup takýchto kobercov na plochu bez inštalovaného zavlažovania.
Rovnaké umelé zavlažovanie je umiestnené aj pred budovou Mestského úradu. Myslíme, že priestor pred Župným domom by tak celé leto pre návštevníkov, turistov či obyvateľov pôsobil reprezentatívnejšie.
Ďakujeme

22. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Realizáciu závlahového systému trávnatých plôch na Župnom námestí sme zvažovali súbežne s celkovou rekonštrukciou námestia, nakoľko bola súčasťou projektovej dokumentácie. Vzhľadom na obmedzený finančný rozpočet stavby závlahový systém nebol zrealizovaný.
Prihliadnuc na lukratívnosť danej lokality ako aj skutočnosť zmien klimatických podmienok je nutné perspektívne riešenie problému t. j. návrh realizácie závlahové systému do rozpočtu Mesta Nitry na rok 2017.

Ing. Ľ. Šterdasová
OKČ a ŽP
Mesto Nitra
26. júl 2016

Nitra, moje mesto (Fb)

p. Šterdasová, ďakujeme Vám za odpoveď. Veríme, že sa podaria nájsť financie na závlahu. Nie je to taká veľká položka a aj daná lokalita by mala byť "výkladnou skriňou" nášho mesta.
S pozdravom
Nitra, moje mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania