Prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by sa na toto miesto (Drážovská cesta) nemohol umiestniť prechod pre chodcov. Denno-denne tadeto chodievajú študenti, nezodpovední vodiči len zriedka kedy zastavujú a dávajú prednosť. Nemohlo by s týmto podnetom mesto niečo spraviť ? Budeme veľmi vďační. Ďakujeme...

19. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Váš podnet bol postúpený sekretárke Výboru mestskej časti č. 6 - Zobor, Dražovce, nakoľko je potrebné dať vypracovať príslušnú dokumentáciu a následne po jej odsúhlasení zabezpečiť realizáciu. Preto je potrebné aby sa Váš podnet dostal do návrhu rozpočtu na rok 2017.

Ing. Milan Bartoš, OKČaŽP
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Dopravy.
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
08. november 2021

Jana

Prechod pre chodcov bol vyznačený pred bránou internátu.
29. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

priechod pre chodcov je vyznačený pred bránou internátu, kde má logickú nadväznosť na chodník, ktorý vedie k podjazdu pod cestou prvej triedy. Umiestnenie priechodu pre chodcov vo Vami navrhovanom mieste nie je vhodné, nakoľko v danom mieste vyúsťuje na Drážovskú ul. cestička pre cyklistov a nie chodník pre peších. Zároveň by umiestnenie priechodu pre chodcov v navrhovanom mieste zhoršilo bezpečnosť cestnej premávky, najmä vo vzťahu ku chodcom. Pre bezpečný pohyb chodcov odporúčame využívať existujúci priechod pre chodcov.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Ing. Radovan Slávik, PhD.
referent - dopravný inžinier
Odbor dopravy MsÚ Nitra.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania