Dolnočermánska ul. - autobusová zastávka Kostolná

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Nitra, moje mesto (Fb) 28. marca 2017

Dobrý deň,
chceme požiadať o vytvorenie autobusovej zastávky mimo jazdný pruh na ul. Dolnočermánska, zastávka Kostolná, v smere na Cabajskú ul.
Vybočisko pre autobus by malo zasahovať až do súčasného plota materskej škôlky, pričom z pozemku materskej škôlky by bolo ukrojené ďalej aj skrz chodník, ktorý by mal byť širší ako v súčasnosti a navyše ešte plocha pre autobusový prístrešok (celý zapustený do plota). Približne tak isto vyzerajú zastávky Tehelná.
Súčasná šírka chodníka je nepostačujúca pre množstvo cestujúcich nastupujúcich na danej zastávke. Nie je tam možné ani inštalovať prístrešok aby boli chránený pred dažďom a autobusy, ktoré na zastávke zastavia brzdia celú premávku v neprehľadnej pravotočivej zákrate a križovatke s Kostolnou ulicou. Súčasný stav je nevyhovujúci.
Ďakujeme

28. marec 2017

LubosNR

Zdravím

Tiež som toho názoru aby táto zastávka bola presunutá na toto miesto. Ale je tu drobný problém, kĺbové autobusy Van Hool AG300 ,ich dĺžka 18.39m a šírka 2,5m. A pochybujem že takto dlhý autobus by dokázal zabočiť na toto miesto.
31. marec 2017

Nitra, moje mesto (Fb)

Dĺžka pozemku škôlky je dostatočná plus točiť môže už hneď poza kríž.
Mesto bude musieť iba iniciovať preloženie 1-2 el.stĺpov čo nie je vôbec problém
30. november 2017

Nitra, moje mesto (Fb)

Podnet bol vyriešený. Prosím označte ako vyriešený
08. január 2018

Nitra, moje mesto (Fb)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania