Triedenie odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Dusan 24. mája 2017

Dobry den prajem

Bolo by mozne zavedenie, resp.doplnenie nádob na separovaný odpad pre rodinne domy - nadoby na plasty, papier a sklo, tak ako je to bezne v inych krajskych mestach , napr.Trnava.
Riesenie so zberom plastovych vriec s plastom, mi nepride ako najlepsie riesenie.
Dakujem.
S pozdravom Dusan

04. jún 2017

medovykonik

ja som mal tuto istu poziadavku, pretoze to je lepsie riesenie ako pchat prazdne vrecia po vysypani medzi tycky plotu, kde to bud odfukne vietor, alebo mi to dotrha pes pokial sa vratim domov.. pisal som na mesto 2.12.2015 a prisla mi vtedy takato odpoved.. :)
(a odkedy odniesli velke smetaky z metodovej odvtedy hadzem flase a vsetky plasty a papier do jedneho smetaku - netriedim)

Dobrý deň pán Slovak , riešení je samozrejme viacero a aj mne by sa asi viac páčilo mať nádobu aj na plasty. Súčasné riešenie vychádza z našich finančných možností , kde cena vreca je neporovnateľne nižšia. Veľká väčšina obcí, ktoré poskytli obyvateľom celé sady nádob na separáty využili čerpanie Eurofondov (alebo aj iných fondov) cez projekty v tejto oblasti . Mesto Nitra bolo úspešné v projekte zvozu Bioodpadu a aj jeho spracovania (kompostáreň) , čo iste uvítalo veľa obyvateľov rodinných domov. Samozrejme pripadá do úvahy riešenie tejto veci aj z vlastných zdrojov rozpočtu mesta , ale tu musím poznamenať , že výška príjmov mesta z poplatku za komunálny odpad nepokrýva úplne ani náklady na odvoz a likvidáciu zmesového komunálneho odpadu . A to nehovorím o jarnom a jesennom upratovaní , likvidáciu čiernych skládok, prevádzku zberných dvorov atď. Od viacerých obyvateľov rodinných domov máme avizované problémy s priestorom aj pre umiestnenie nádoby na bioodpad . Mesto samozrejme bude sledovať výzvy na všetky oblasti odpadového hospodárstva a vyvinie všetko úsilie na zlepšenie stavu , čo sa v ostatnom období aj plynule deje. S pozdravom Ing. Pavol Jakubčin , odbor KČaŽP MsÚ Nitra.
04. apríl 2021

Janko

Žlté bedne sme na Zobore dostali 03/2021. Ďakujeme. :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania