Parkovanie v nepriehľadnej križovatke

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Občan7788 16. júla 2017

Pekný deň.
Chcel by som poprosiť, o vyriešenie zaparkovaných niekoľko áut vždy za sebou. Spomínané autá parkujú v dosť nepriehľadnej križovatke(už parkovanie v križovatke je porušenie dopravného zákona) , v jednom smere, pričom auto idúce okolo nich musí prejsť do protismeru, a to rovno v križovatke, pričom autá idúce hore kopcom, kde sa nachádza dopravné značenie STOP(autá tam často nezastavia na STOPKE a prejdú ničím nerušene do križovatky, kde nastávajú kolízne situácie, kedže sa nemáte kam vyhnúť) Na spomínané autá bola podaná sťažnosť na mestskú políciu, z ktorej mi prišla odpoveď: Hľadáme majiteľa vozidla. (Ktoré mu parkuje pred bránou). Na poslednej fotke je pekne vidno, ako červené auto (Renault) musí prejsť do protismeru. Celkovo parkovanie na Hornozoborskej ulici je zle vyriešené

08. august 2017

Občan7788

Parada neriešené SVK banánová republika ...
08. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Váš podnet bol prerokovaný s Krajským dopravným inšpektorátom. Na uvedenom mieste nie je možné parkovanie vozidiel, nakoľko vozidlá porušujú ustanovenie §23 a §25 zák. 8/2009. Pokiaľ budú vozidlá v blízkosti uvedenej križovatky parkovať, treba prostredníctvom hliadky mestskej, alebo štátnej polície danú situáciu riešiť.

Ing. Milan Bartoš
OKČaŽP
08. september 2017

Občan7788

Dobrý deň pán Ing. Milan Bartoš, danú situáciu som riešil s príslušnou policajnou hliadkou mestskej polície. Táto hliadka sa mi vyjadrila k riešeniu situácie: Hľadáme majiteľa auta! ...
Od tohto momentu ubehli už mesiace a namiesto červeného auta značky Ford, sa tam nachádza auto zelenej farby značky Audi, nakoľko spomínanému červenému (Ford) autu vypršala platnosť STK a EK. Na danej križovatke sa stala aj dopravná nehoda asi 3 mesiace dozadu, ale nič s parkovaním sa neudialo. Preto som to riešil prostredníctvom tejto stránky.
PS:

Ešte viem o jednom mieste, kde majiteľ pozemku nachádzajúceho sa na križovatke Hraničná/Jaseňová, na ktorom stavia dom, odstránil značku "daj prednosť v jazde" a úplne tým zmenil dopravnú situáciu na tejto križovatke, kedže auto idúce hore kopcom po Hraničnej musí dávať prednosť autu idúcemu z prava, z Jaseňovej (vedľajšej uličky).

Na tomto Zobore si hoci kto robí hoci čo. Parkovanie na chodníku, Odkladanie stavebného materiálu na chodníku, psíčkari si vôbec neodpratávajú po svojich psoch (Hornozoborská ulica). Ale v meste študentov pokutovať vieme jedna radosť.
08. december 2017

Občan7788

Teraz v zime je táto situácia ešte komplikovanejšia, keď prechádzal okolo snežný pluh, všetko nahrnul k tým autám, tento sneh zamrzol a stala sa z neho kopa, ktorá z dvojprúdovej cesty urobila úzku, jednoprúdovu cestu. Nakoniec ďalšia zmena, parkujú tam už 3 až 4ri autá za sebou, čím neskutočne dlhú cestnú prekážku.
08. december 2017

Občan7788

* čím vytvoria neskutočne dlhú cestnú prekážku.
08. február 2018

Občan7788

Už je tomu pol roka a vôbec nič sa nezmenilo k lepšiemu, ale k horšiemu. Každý deň mi tam niekto nedá prednosť, tak isto aj majiteľ tohto pozemku, čo má biely múr.. nikdy nestojí na stopke a myslí si asi, že mu to všetko patrí. Ja už len čakám kedy naozaj do niekoho narazím alebo niekto do mňa, a potom sa to bude riešiť úplne inak, a vy všetci si budete hlavy búchať, že ste tomu mohli zabrániť, ale neurobili ste tak. PORUŠUJE SA TU ZÁKON, ALE PÁN BULA má všade kamarátov tak sa to nerieši... celú Hornozoborskú ulicu by ste mali vyriešiť zákazom zastavenia a státia na určitých miestach, ak nie všade. Prečo ja viem zaparkovať 3 až 5 áut na pozemok, ale ľudia z Hornozoborskej ulice parkujú stále na vozovke ? A to je jedno či v protismere alebo pol metra od obrubníku, táto cesta je veľmi frekventovaná a aby som napočítal 48 áut stojacich za sebou z malými medzerami, že sa nedá ani vyhnúť protiidúcemu vozidlu. TAK TAM DAJTE PARKOVACIE AUTOMATY A NECH VŠETCI PLATIA !!! Už ma to naozaj začína s***!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania