Chodník pod hradom

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Zuzana Jánošíková 02. novembra 2017

Cervena cast cesty - chodnik nie je oznaceny znackou. Auta tam parkuju ako chcu, nedodrzuju vzdialenost. Chodci potom musia chodit po ceste. Najlepsie by bolo osadit na zaciatok jednosmerky znacku zakaz statia.

02. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Táto komunikácia je v zóne zákazu státia. Preto bude Váš podnet postúpený na riešenie Mestskej polícii.

Ing. Milan Bartoš, ref. OKČaŽP
04. november 2017

LubosNR

To je tiež rozum postaviť chodník do rovnakej výšky ako cestu potom si môže človek myslieť že to je parkovisko možno keby bol vyššie ten chodník tak tam neparkujú po celej šírke. A ešte tam ani nie je značka že to je chodník.
05. november 2017

Zuzana Jánošíková

Znacku tam treba jednoznacne osadit. Ci uz o tom, ze to je chodnik, alebo zakaz statia. Mestska policia, udelovanim pokut, tento problem nevyriesi, nemoze tam byt policat 24h denne.
05. november 2017

LubosNR

Zuzana Jánošíkova
Aké pokuty? Nie je tam značka že to je chodník a ani zákaz státia. Prečo by mi tam mali dať pokutu, alebo papuču? Žiadna značka žiadna pokuta.
06. november 2017

Zuzana Jánošíková

LubosNR ano mate pravdu, ja toto viem a preto som podala tento podnet. Komentar bol adresovany pre p. Bartosa, ze si myslim, ze to, ze sa tam poslu mestski policajti nic neriesi, on napisal ze je zo v zone zakazu statia, ale ta zona nie je oznacena.
09. november 2017

Michal Vlastný

Značka tam je, v zóne môžete parkovať iba na vyhradených miestach na to určených. Všetci čo tam parkujú sú v zóne a je to na papuču. Zóna končí pred PKO.
15. november 2017

Zuzana Jánošíková

Včera som sa dozvedela od mestskej polície, že tá červená časť nie je chodník, ale že teda sa tam nemá parkovať. Včera tam bolo zastavených asi 7 áut, riešili to dohovorom (ale hneď si odbehli na Župné, na parkovisko kontrolovať parkujúcich na miestach pre invalidov) ... Teraz neviem, zrejme by tadiaľ peší vôbec chodiť nemali, alebo by sa tam mal zriadiť chodník.
15. november 2017

Michal Vlastný

Ale to je jedno či je to chodník alebo nieje, predsa sa jedná o zónu :)
15. november 2017

Zuzana Jánošíková

Áno, ale dobré by bolo, keby tadiaľ mohli chodci bezpečne prechádzať a to bez chodníka nejde. Teda aspoň ja by som sa tam cítila bezpečnejšie. Celá tá jednosmerka je problematická, autá tadiaľ chodia rýchlo, je to tam neprehľadné a parkovanie tam mestská polícia evidentne toleruje, zóna-nezóna.
15. november 2017

Michal Vlastný

Ja tadiaľ prechádzam často a vôbec nemám pocit, že tam jazdia rýchlo. Neviem ako chcete zákrutu s sprehľadniť, zrejme ubrať z kopca? Chodník je pomyselne dobre vyznačený na ľavej strane pri zábradlí. Ak už do vás niekto napáli je jedno či tam alebo nie je obrubník, auto obrubník nezastaví. Takže je to celé len o vašom pocite.
16. november 2017

Zuzana Jánošíková

Vy o koze ja o voze pan Hattas. Ziadnu zakrutu sprehladnovat nechcem. Neviem kde ste na to prisli, z tvrdenia, ze je neprehladna? Chodnik tam nie je, podla mestskej policie, to je faktom. Pomyselne si mozete rozdelovat co chcete, na to sa Vam kazdy moze. Podla zakona je chodnik cast urcena pre chodcov, oddelena od vozovky vyskovo alebo inym sposobom - tam je iba farebne odlisena, to nestaci na to aby to bol chodnik. Ja sa tam teda bezpecne necitim, ked musim z kocikom obchadzat 5 zaparkovanych aut a ked sa ta sebou obzriem, tak do zakruty nevidim, ci tadial nieco nejde. Keby si policia robi svoju robotu a nic by tam odparkovane nebolo, tak jasne, ze by som sa citila bezpecne a ani by ma nemusela trapit neprehladna zakruta. Skuste sa tadial prejst s kocikom kazdy den 4x, obchdzat odparkovane auta a zbadate ake je to otravne. Mne je jasne, ze ludi z Klokociny a inych mestkych casti, ktori tadial prechadzaju z casu na cas to nepali.
17. november 2017

Michal Vlastný

Ak tam bude chodník, podľa zákona ako hovoríte, zmení sa situácia? Nie, nezmení, autá budete obchádzať na chodníku, nakoľko tam budú odparkované. Podľa mňa je pomyselný chodník v poriadku a ako šofér taký chodník akceptujem. Problém je, že parkovaním na pomyselnom chodníku porušujú vodiči dopravné predpisy a to je už v kompetencií mestskej polície. Nie je vôbec pravda, že ma to nezaujíma, sám mám doma dieťa a veľmi dobre viem ako je to s autami na chodníku. Za domom na Bizetovej mám rovnaký problém, parkujúce autá na chodníku. Agitujte u MP, aby situácia riešili, iná možnosť vám nezostáva...
11. december 2017

Nitra, moje mesto (Fb)

Celá šírka vozovky je komunikácia, bez chodníka. p. Jánošíková má pravdu, že by sa tam mal zriadiť výškovo oddelený chodník (jeho červená farba sa môže ponechať). V súčasnosti keď tam zrazí auto človeka v tej červenej časti tak policajt skonštatuje, že išiel v jazdnom pruhu (po ceste) a nie po chodníku.
Mestská polícia by mala zintenzívniť kontroly na tejto ulici. To majú isté peniažky do svojej kasičky. Ale oni tam idú len keď majú podnet, inak tam nejdú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania