Farská ul. - Bezpečný a Bezbariérový priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Ján 11. júna 2018

Dobrý deň,
chcem Vás poprosiť o prebudovanie priechodu pre chodcov na križovatke ulíc Farská a Školská na bezbariérový.
Priechod je v absolútnom centre mesta. Chodníky k nemu vedúce po Farskej ulici sú bezbariérové a teda navádzajú i ľudí na invalidných vozíkoch alebo ľudí zo zníženou pohyblivosťou využiť ich. Na tejto križovatke sa však pre nich objaví bariéra.
Priechody pre chodcov v centre mesta by už v súčasnosti mali byť všetky bezbariérové a vodorovným dopravným značením dostatočne označené.
Prosím Vás aj o doplnenie vodorovného dopravného značenia na povrch vozovky, zo strany Školskej ulice, ktoré by pomáhalo autám parkujúcim na pravej strane ulice určiť vzdialenosť, v ktorej nemôžu pred priechodom parkovať. Kvôli dostatočnému rozhľadovému uhlu.
Ďakujem pekne

08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Podnet je postúpený na VMČ 2. Ide o investičnú akciu, kde je potrebné vypracovať projekt projektantom, ktorý bude zohľadňovať úpravu šachty, keďže na trase debarierizácie sa nachádza šachta Slovak Telekom. V opačnom prípade debarierizácia nebude spĺňať technické podmienky.

S pozdravom

OKČ-ŽP
06. júl 2019

Ján

Dobrý deň,
uvedené je možné riešiť aj zvýšeným priechodom pre chodcov vo výške chodníka. V tomto prípade nebude problém ani s riešením odtoku dažďovej vody,
Tento spôsob je v súlade s budúcim Manuálom verejných priestorov Nitry a so Stratégiou prístupnosti mesta Nitra pre všetkých.
Ďakujem
05. august 2019

Ján

Zo Školskej ul.v smere dole nie je potrebné tvoriť nájazd ako na klasický na zvýšený priechod, dažďová voda bude teda odtekať tak, ako do teraz.
Z priechodu bude iba štandardný, pozvoľný zjazd na Farskú ul.pre autá.
15. marec 2020

Peter

Farská-značka na ceste -chýbajúca

Chýba dopravný tieň pred priechodom pre chodcov pri jazde zhora. Doplnením sa zvýši bezpečnosť chodcov.
16. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň opätovne som podnet poslala na riešenie odboru dopravy o odpovedi na riešenie budem informovať .Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania