Nová cesta tam, kde ju netreba?

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Odkaz pre starostu 17. septembra 2013

Zdravim,

chcel som sa opytat, preco sa pri Hlavnej poste opravovala cesta, ked tam nebola vobec v zlom vizualnom stave?! Hned na druhy den tam bolo nastriekane aj znacenie. Bolo to kvoli minulotyzdnovej akcii v nedelu pred divadlom? Kristalove kridlo, veterani a pod.
Bezne komunikacie ostavaju bez znacenia aj niekolko dni ci tyzdnov! A pritom sa jedna velakrat o dolezitejsie znacenie, kde sa nejazdi 20km/h ako na tomto mieste. Alebo socializmus tu este realne neskoncil a ked pridu sudruhovia, treba vsetko rychlo spravit?! Zda sa, ze kym z uradov nezmiznu stare kadre, nezmeni sa nic! A to nemam proti starsim nic, bohuzial komunisti po revolucii predsa nemohli vysublimovat.
Pisem to najma preto, ze cesta pri zeleznicnej stanici je v katastrofalnom stave a s nou sa vobec nehybe! Dokonca ani vtedy, ked kontaktu stefanikovu a novozamocku opravili.
Tak mi dajte padny argument, preco sa nespravila najprv cesta pri stanici??? Alebo uradnicke Kocurkovo je uz tazke zastavit??

17. september 2013

Odpoveď samosprávy

Komunikacia pri pošte bola rekonštruovaná z dovodu celkovej zmeny súvisiacej s realizaciou Parčíku pri hlavnej pošte. Myslím, že zo stavebnej realizácie je skoro pre každého dostatočne vidieť, že územie zmenilo celkový ráz, pribudli parkovacie plochy a mobiliár. Komunikácia pri železničnej stanici bude rekonštruovaná hneď následne, momentálne sa končí proces verejného obstarávania na rozsah asi 30 komunikácií v meste v cene asi 10mil. €. Je len potrebné počkať na realizáciu všetkých rekonštrukcií a opráv a až následne hodnotiť režim a systém.

Mestský úrad v Nitre
18. september 2013

Peter Sabol

Dakujem za odpoved Mestskemu uradu v NItre,

len som chcel vyjadrit fakt, ze dolezitejsie ako tato oblast je s vysokou pravdepodobnostou oprava cesty pri stanici.
Alebo pre koho a z akej pohnutky je Parcik pri Hlavnej poste s upravou okolia dolezitejsi??
To, ze prebieha proces verejneho obstaravania, to je fajn, ale ako pisete - treba pockat na realizaciu a potom hodnotit system. Apropo - ved prave to cakanie a alogicka priorizacia projektov je deformna.
Viete, myslim, ze sa na tuto cestu caka uz dost dlho a medzitym sa rekonstruovali mnohe ine komunikacie, ktore rekonstrukciu az tak nevyhnutne z dovodu takej nekvality povrchu komunikacie, aka je na spominanej ceste, nepotrebovali.
Tato, velmi dolezita spojnica, pretoze usti nielen na zeleznicnu ale pokracuje aj na autobusovu stanicu, presne odzrkadluje na kom predstavitelom samosprav a statosprav zalezi.
Stanice su pre ludi, obycajnych lud, bezne tych, ktori pravdepodobne nemaju na financne narocnejsie cestovanie. Tu ale vidiet obraz toho, ako vyspely dany stat je. Ak dokaze zabezpecit komfort a prijemnost takych oblasti, ktore su najmenej ziskove, atraktivne, taky stat sa naozaj stara o obcanov. Bohuzial na Slovensku presne vidno, o koho sa stara. Nakupne centra a galerie su luxusne (i ked ich nestavia stat, ale nepriamo na nich profituje ako aj z mnohych inych viac ci menej kontroverznych stavieb), i ked platy su mizerne a nastupistia a stanice pre autobusovu ci zeleznicnu dopravu su v katastrofalnych stavoch. Radsej sa spravi cesta, kde ju vidiet, resp. da sa zarobit sukromnym investorom aj v PPP projektoch, ako by sa mala konecne upravit jedna kratka komunkacia v tankodromovom stave veduca k tak malo atraktivnej a vynosnej oblasti pre stat, akou bezpochyby stanica je.
Este raz, tato komunikacia mala byt nie az teraz vo verejnom obstaravani, ale uz mala byt davno, davno hotova!
Ale zase to je o prioritach, ktore plynu z predchadzajucich nastaveni, vsak?
Prajem Vam preto vela spravnych rozhodnuti, minimalne ovplyvnenych istymi zaujmami a maximalne smerovanych zaujmami beznych obyvatelov a najma - zdravym rozumom.
Zaroven som si vedomy, ze tato masineria je natolko zdeformovana, ze mozno prave VY robite maximum, no vdaka inym sa tento proces da len tazko zvratit.
S pozdravom
Peto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania