Štúrova-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
A. 14. decembra 2018

Potreba zabezpečenae osadením fyzických zábran na chodníku pozdĺž Štúrovej od posledného kvetináča pri VBC po výjazd z parkoviska pri Dome služieb. Zároveň jeden stĺpik doprostred chodníka pri výjazde od Domu služieb, aby tadiaľ auta nejazdili k mall.sk. Navrátenie kvetinaca na povodne miesto.

25. január 2019

Peter

Aky je stav riesenia? Plati tu Zona zakazu statia ale tu pomozu len zabrany. Po celom svete to uspesne funguje preco nie v Nitre??
29. január 2019

Odpoveď samosprávy

V uvedenom priestore je zóna zákazu státia (zastaviť, vyložiť tovar, osoby je možné, samozrejme za predpokladu, že nebudú porušené iné ustanovenia zákona o cestnej premávke).
Jazda po chodníku je však zakázaná, čo znamená, že k prevádzke MALL nemajú čo autá po chodníku jazdiť. Statickú dopravu v tomto prípade rieši mestská polícia a statickú aj dynamickú policajný zbor.
29. január 2019

A.

Dakujem za info. Ale neziadala som o vysvetlenie toho, co znamena znacka. Ziadala som o zmenu stavu tak, aby nebolo mozne ohrozovat chodcov a jazdit po chodniku
01. február 2019

Odpoveď samosprávy

Porozumel som Vášmu odkazu, snažil som sa o vysvetlenie, že aj bez osadenia mechanických zábran je toto konanie možné sankcionovať. Samozrejme mechanické zabránenie vjazdu automobilov je účinnejšie, avšak mnohí obyvatelia poukazujú na estetickú stránku a zároveň na vytvorenie bariéry pre prípadný zásah záchranných zložiek napr. hasičov.

Erik Duchoň
Náčelník Mestskej polície v Nitre
10. jún 2022

Nitralive

Od 2018 nulové riešenie zo strany MsP. Zóna zákazu státia podotýkam.
06. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Príslušníci mestskej polície vykonávajú kontrolu dodržiavania dopravných predpisov v uvedenom priestore na ulici Štúrova priebežne. Zistené priestupky riešia príslušníci mestskej polície v zmysle zákona ako sa tak udialo naposledy dňa 27.6.2022. Vyjadrenie v príspevku Nitralive o nulovom riešení zo strany mestskej polície je scestné a prameniace zo zlej informovanosti.
Keďže sa nedá zabezpečiť, aby v danú chvíľu a v celom meste, sa žiaden občan nedopúšťal protiprávneho konania pripúšťame, že občan si môže ľahko odsledovať aj udalosť, keď priestupca z miesta odíde aj beztrestne.

S pozdravom

Mgr. Erik Duchoň
náčelník
Mestskej polície v Nitre

S pozdravom Cok Steinemannová
05. február 2024

Vivien

Štúrova-chodník-bariéra na chodníku

Bolo by možné zabezpečiť chodník v priestore pred 365 gymom a VBC, aby tam nemohli jazdiť autá? V zóne zákazu parkujú na chodníku pred budovou pravidelne autá. Ďalšie autá zvyknú parkovať pri bočnom vchode do VBC. To je porušenie 2 zákonov. A mestská polícia je s tým prečo ok? Navrhujem riešiť vodičov a osadiť stĺpiky. Podnet pošlite na MsP a na mestský úrad, nielen MsP. Tam to skončí ako vždy. Vďaka.
05. február 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

Ďakujem,
Admin OpS
06. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Vami zadaný podnet, ktorý bol preposlaný Odboru dopravy a Mestskej polícii v Nitre.

Prajeme pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania