Výstavná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Rado 01. januára 2019

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na problémové parkovanie vozidiel na Výstavnej ulici. Ako je vidieť aj z priložených fotografií, vozidlá zaparkované na danom mieste spôsobujú tieto problémy:
- zhoršujú prístup obyvateľov ku smetným nádobám,
- znemožňujú alebo komplikujú vysypanie smetných nádob smetiarmi,
- zhoršujú bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky - pri odbočovaní z Výstavnej ulice na danú účelovú komunikáciu zaparkované vozidla nie je kvôli smetným nádobam vidieť a v prípade, ak z parkoviska vychádza vozdilo a stretnú sa na tomto mieste, dochádza k nebezpečným situáciám.
Navrhujem preto daný priestor vyznačiť vodorovným dopravným značením, ktoré by zamedzilo státiu, alebo posunúť zvislú dop. značku zákaz státia, ktorá je umiestnená pred priľahlým obytným domom.

24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vodiči predmetných vozidiel porušujú § 23, zákona 8/2009 o cestnej premávke -
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Je zrejmé, že v tomto prípade nie je ponechaná potrebná šírka jazdného pruhu a akékoľvek ďalšie dopravné značenie by bolo iba duplicitné. V prípade parkovania vozidiel pred smetnými nádobami sa môžete obrátiť na mestskú políciu alebo policajný zbor.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania