Na Vŕšku-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

Roky už je tato brána v pamiatkovej zóne vandalmi znehodnotená a roky hyzdi túto príjemnú časť starého mesta. Som si vedomá, že páchateľov uz sa identifikovať nedá, ale nevadi to majiteľom brány? Prosim mesto, aby ich vyzvali a dali si svoj majetok do poriadku do určitej lehoty!

27. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný majiteľovi budovy , aby si dali majetok do poriadku

OKČ-ŽP
15. júl 2019

Mária Göböová

Majiteľ si už roky nedáva svoj majetok do poriadku. Stav je stále rovnaký. V pamiatkovej zóne takáto brána je vysoko neestetická.
29. júl 2019

Mária Göböová

Majiteľ už niekoľko rokov má svoj majetok zanedbaný v pamiatkovej zóne. Je to hanba pre historickú časť mesta ako je Vŕšok. Škodu spôsobili určite vandali, ale po toľkých rokoch to majiteľovi neprekáža?
05. február 2020

Mária Göböová

Stav budovy majiteľ nedal do poriadku už niekoľko rokov. V pamiatkovej zóne je to veľká hanba. Píšem na MÚ e-maily a odkazy pre starostu už niekoľko rokov. Dokonca na budove pribudli ďalšie nápisy. Nie je na to nástroj, aby to majiteľ dal do poriadku? Záznamy z kamery musia zaznamenať vinníkov. Pravidelne sa v okolí večierky kvôli predaju alkoholu zoskupujú skupiny. Tento problém znečisteného budovy a skupiniek, ktoré znečisťujú okolie nikto nerieši. Písala som kedysi o tom aj bývalému viceprimátorovi. Nič sa nevyriešilo. Dúfam, že súčasne vedenie mesta tento problém vyrieši a pamiatková zóna bude vyzerať, tak ako sa patrí a nebudeme sa musieť za centrum Stareho mesta hanbiť. Ďakujem.
29. apríl 2020

Mária Göböová

Stále nevyriešený !
30. apríl 2020

Veronika

Dobrý deň. Nehnuteľnosť je vo vlastníctve cirkvi a mesto môže vlastníka iba upozorniť, iné možnosti nemá. Namiesto niekoľkoročného vypisovania by ste to mohli riešiť aj takto: zazvoňte u p. farára a dohodnite sa, že mu pomôžete vy, prípadne niekto iný - ochotnejší - natrieť bránu. Bude to dobrý skutok pre faru aj mesto a nebudete sa musieť ďalej pozerať na bránu, ktorá vás tak irituje.
04. máj 2020

Mária Göböová

Ďakujem za skvelú radu, už by som to dávno tak vyriešila. Táto inštitúcia je však nedobytná pevnosť bez zvončeka. A svojvoľne podľa platných zákonov na cudzí majetok siahať nesmiem. Nápisy na bráne pribúdajú... Majiteľom to neprekáža, ani pamiatkárom, ani mestu...Dokonca je objekt aj v dosahu kamery, aj páchateľ by sa dal identifikovať, pravdepodobne nie je na to vôľa zo žiadnej strany. Nejde o mňa, ale o pamiatkovú zónu a naše mesto.
01. júl 2020

Tibor Gála

Dominanta zanedbanej pešej zóny, matky všetkých miest!!!
02. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ale nakoľko je to podnet ktorý nespadá pod pôvodný podnet prosím o vytvorenie samostatného nového podnetu .
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
22. marec 2021

Mária Göböová

Na Vŕšku-stavby a budovy-zlý stav budovy

Takto vyzerajú budovy v pamiatkovej zóne
v Starom meste.
Už niekoľko rokov...
22. marec 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. apríl 2022

Jana

Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania